Puotsaaren MM-kaudelle hyvä päätös

0
Kisaaminen on endurokuski Niko Puotsaarelle myös matkailua. Tässä ollaan Belémin tornin vierellä Lissabonissa, Portugalissa.

Seitsemän osakilpailua sisältänyt nuorten MM-kisakausi endurossa on ohi. Niko Puotsaari , 20, onnistui vakuuttamaan niin tallin kuin somerolaiset kotijoukkonsa. Tuloksena oli 13. sija loppupisteissä.

Portugalissa Puotsaari ajoi jälkimmäisenä viikonloppuna kahdeksanneksi, mikä oli kauden paras. Husqvarna-kuljettaja oli vielä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta viidentenä, joutuen taipumaan vasta lopussa.

– Ennen kahta viimeistä pätkää olin viidentenä. Lopussa oli tiukkaa ja mulle tuli aika paljon takkiin. Tipuin kahdeksanneksi, mutta ihan positiiviset kaksi viimeistä kisaa olivat, Puotsaari kommentoi.

Viimeinen MM-osakilpailu jättikin hyvän nälän ensi kautta ajatellen. Silloin Niko Puotsaari jatkaa SM-sarjaa aikuisissa, mutta vaihtaa MM-sarjan sijasta EM-sarjaan.

– Nyt EM-sarjaan tuli enemmän kiinnostusta, koska opiskelujenkin osalta se osuu paremmin kalenteriin.

– Sinne olisi tarkoitus lähteä. Pyörä vaihtuu ensi kaudella isompaan, eli tulee 300-kuutioinen 2-tahti. Se on sama SM- ja EM-sarjassa. Aikuisten sarja vaihtuu E3-luokkaan, kun ennen se oli piikin (125-kuutioisten) kanssa E1.

Puotsaaren opiskelut alkoivat tänä syksynä Turun ammattikorkeassa, tuotantotalouden insinööriopintojen parissa. Kiirettä pitää riittämiin.

SM-kisoja oli päättyneellä kaudella viisi, joista yksi oli kaksipäiväinen sekä vielä Päijänteen ympäriajo aikuisten sarjassa. Ensi kauden kisaohjelma EM-sarjassa näyttää neljää kisaa, joista kaksi ensimmäistä on Italiassa ja San Marinossa, Suomessa Sipossa on yksi ja viimeinen on Saksassa.

Kotikentillä kisaamaan pääsy helpottaa tulevaa kautta aikataulullisesti. Kokonaissummaus tästä kaudesta on hyvän puolella.

– Olen ihan tyytyväinen. SM:ssä tuli mestaruus, jota lähdettiin uusimaan. Ja vaikka Päitsi jäi välistä, sain pronssimitalin E1-luokasta, eli samasta kuin viime vuonna. MM-loppupisteiden 13. sijaan vaikutti osaltaan Ruotsin kaksi nollapäivää.

– Muuten olen ihan tyytyväinen kauteen, se oli nousujohteinen. SM:ssä yleiskilpailun sijoitukset ovat nousseet koko ajan, kun olin kahdessa viimeisessä kisassa viides ja kolmas, Puotsaari päättelee.