Roppila herää henkiin

0
Baari Roppilan Krouvi lopetti toimintansa vuonna 2016. Nyt Riad Bentaika on vuokrannut sieltä tilaa baarille, ravintolalle ja diskolle.

Legendaariseen Roppilan Krouvin rakennukseen on tulossa yhdistetty baari, ruokaravintola ja disko, jota pyörittää Toiminimi Roppila. Luvassa on monenlaista musiikkia ja ruokaa. Arkisin on ainakin lounasta, mutta keittiössä valmistetaan myös muunlaista ruokaa viikonloppunakin.

Tilat on vuokrannut Riad Bentaika, joka avaa ovet, kun saa aluehallintovirastolta anniskeluluvat. Avi pyysi kaupungilta lausuntoa; kaupunginhallitus puolsi lausunnollaan hanketta. Anniskeluoikeuksia on haettu 29. lokakuuta lähtien.

Roppila tulee olemaan auki arkipäivisin; perjantaisin ja lauantaisin aukiolo on aamukolmeen.

Anniskelupaikkoja on sisällä 200 ja terassilla 40 lisää.

Rakennuksessa oli baari, Roppilan Krouvi 1970-luvun lopulta alkaen. Se sulkeutui 2016.

Alunperin talo on rakennettu apteekin käyttöön. Rakennus lienee saanut lääketropeista nimensä Roppila. Talon rakennuttaja oli Laine Rundqvist, joka luotsasi yli 40 vuotta (1924–1966) Someron apteekkia.