Kansallisen Mediatutkimuksen 2023 mittauksen mukaan 96 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee sanomalehtiä. Se tarkoittaa yli 4,1 miljoonaa ihmistä.

Mukavaa on myös se, että sanomalehtien lukeminen on hyvin tasapuolista: ne tavoittavat eri ikäisistä 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista 91–97 prosenttia, eri ammattiryhmissä työskentelevistä 91–99 prosenttia ja eri tuloisista kotitalouksista 94–98 prosenttia.

Painettua sanomalehteä lukee joka toinen suomalainen.

Lehtisisältöjä lukee digitaalisena 88 prosenttia. Yleisintä digilukeminen on 35–44-vuotiailla (95 %). Vähiten digitaalisia kanavia käyttävät 65 vuotta täyttäneet, joskin heistäkin 77 prosenttia lukee digilehtiä joko pelkästään tai paperilehden ohella. Viimeisen vuoden aikana yli 65-vuotiaillakin digitaalinen lukeminen ohitti painetun lehden (75 %) lukemisen. Uutismedian digitaalinen käyttö on nyt ensimmäistä kertaa painettua yleisempää kaiken ikäisten keskuudessa.

Lukutavalla ei ole väliä, on upeaa, että suomalaiset ovat kiinnostuneita aidoista uutisista.