SB Someron P14-junioreilla onnistunut kotiavaus

0
Keltaliiveihin sonnustautuneista SB Someron pelaajista pallon perään kirmaamassa Elmeri Ruohonen (oik.) ja Mikael Jussila. Joukkuekavereista taustalla Kosti Liski (vas.), Aatu Moisander ja maalivahti Jessica Laaksonen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SB Someron P14-ikäluokan joukkue pelaa alkaneella salibandykaudella Länsirannikon alueen ylemmässä haastajasarjassa. Ensimmäisen turnauksensa somerolaisjoukkue vei läpi kotoisen monitoimitalon kaukalossa.

Ylemmässä haastajasarjassa on mukana kaikkiaan yksitoista joukkuetta, jotka käynnistivät kautensa samanaikaisesti kahdella paikkakunnalla: Somerolle kokoontui kuusi joukkuetta ja Naantaliin viisi.

SB Somero kohtasi ensimmäisessä pelissään vehmaalaisen UHV Bullsin. Tasainen ja loppuun asti jännittävä kamppailu päättyi Vehmaan ”Härkien” täpärään 4–3 (1–0, 1–2, 2–1) voittoon.

UHV Bulls voitti myös päivän toisen ottelunsa, ollen Someron peleissä tuloksellisesti paras joukkue. Hyvänä kakkosena nousi esiin SB Somero, joka jälkimmäisessä pelissään kaatoi Laitilan Jyske/Punaisen 7–4 (2–0, 5–2, 0–2).

Tehotrio päätöspelin pääosassa


SB:n valmennus päävalmentaja Santeri Luhtalan johdolla kokosi päätöspeliin neljä maalia värkänneen tehoketjun, jossa Aatu Moisander (2+1), Akseli Luhtala (2+0) ja Risto Kaurala (0+2) nakuttelivat yhteensä seitsemän tehopistettä. Muutamat vitjan viimeistelemistä osumista syntyivät todella näyttävien yhteispelikuvioiden tuloksina.

Tehoja löytyi läpi päivän laajemmaltakin rintamalta, niin että kaikkiaan kuusi SB:n pelaajaa sai heti maalitilinsä auki ja tehopinnoja taltioitui kymmenen pelaajan sarakkeeseen.

Somero vei turnauksen lävitse kahden maalivahdin tasaisella peluutuksella. Lenni Heikkilä pelasi aamupäivän ottelussa ensimmäisen puolikkaan ja Jessica Laaksonen jälkimmäisen. Iltapäivän kamppailussa pelivuorot jakautuivat toisinpäin. Molemmat tekivät maalin suulla tarkkaa ja tasaista torjuntatyötä, päästäen selkänsä taakse vain neljä laukausta.

n SB Someron kokoonpano (tehopisteineen) P14-sarjan avausturnauksessa: Akseli Luhtala (3+0), Valtteri Nivalinna (1+0), Joona Kuisma (2+0), Aatu Moisander (2+2), Leevi Uutela (0+1), Risto Kaurala (0+2), Vilkku Ruohonen (1+0), Lauri Nokka (1+0), Elmeri Ruohonen (0+1), Valtteri Kymäläinen (0+1), Aleksi Laine, Mikael Jussila, Ossi Pöri, Kasperi Simola, Eelis Tapio, Kosti Liski, Lenni Heikkilä ja Jessica Laaksonen.

Salibandyn sarjapelit jatkuvat Monarilla tulevana sunnuntaina, jolloin SB Somero isännöi P11-ikäluokan ylemmän haastajasarjan tämän kauden avausturnausta.