Somero mukana jättimäisessä luontohankkeessa

0

Someron arvokas ja ainutlaatuinen luonto on ansaitusti huomioitu ensi vuonna alkavassa Suomen kaikkien aikojen suurimmassa EU-rahoitteisessa luontokatoa torjuvassa hankkeessa.
Strateginen Priodiversity LIFE -hanke (2024–2031) on saanut 50 miljoonan euron rahoituksen, josta Varsinais-Suomen Ely-keskuksen osuus on 3,8 miljoonaa.
Metsähallituksen luontopalvelujen koordinoimaan hankkeeseen osallistuvat Ely-keskukset laativat alueilleen luonnon monimuotoisuusohjelmat yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa.
Somero-lehti on jo aiemmin uutisoinut Helmi -elinympäristöohjelmasta, johon kuuluvat myös Häntälän notkot. Eli Varsinais-Suomen Ely-keskus toteuttaakin nyt hankkeen aikana valtakunnallisen pilottihankkeensa, jonka tavoitteena on saada pysyvään suojeluun noin 1000 hehtaaria pienvesien lähiympäristöjen arvokkaita metsäkokonaisuuksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Lisäksi halutaan pilottihankkeena edistää niittohoidon aloittamista Someron Rekijoen Helmi-keskittymässä eli muun muassa Häntälän notkoissa, ja osallistua molemmissa maakunnissa uhanalaisten lajien suojelun suunnitteluun ja toteutukseen metsäympäristöissä.