SoPa kolmella joukkueella C-tyttöjen lentopallokauden avauksessa

0
SoPan C-tyttöjen White-niminen yhdistelmä ilakoi Salon turnauksessa kahdella voitolla.

Teksti Juha Laakso

Lentopallon C-tyttöjuniorit käynnistelivät pelikauttaan yli 130 joukkueen voimin eri puolilla Suomea pelatuissa alueellisissa tasoturnauksissa.
Someron Pallo oli mukana kolmella joukkueella, pelipaikkoinaan Salo, Forssa sekä kotoinen Joensuun koulun liikuntasali.
Kotikentällä pääsi aloittamaan SoPa/Black -niminen joukkue. Sen kaksi ensimmäistä ottelua olivat tiukkoja taisteluja kovia joukkueita vastaan. Ensin Salon Viesti/Red kukisti somerolaiset jännittävien vaiheiden jälkeen 2–0 (25–23, 25–23) ja sitten Hämeenlinnan Lentopallokerho osoittautui kolmen erän vääntämisen jälkeen täpärästi paremmaksi. Erälukemat olivat HLPK:n hyväksi 2–1 (22–25, 25–23, 15–10).
Päivän päätteeksi ”Musta” pelasi vielä turnauksen selvästi heikointa joukkuetta, Piikkiön Kehitystä vastaan, ottaen siitä helpon 2–0 (25–9, 25–11) voiton. SoPa/Blackin kotiturnauksen kokoonpanon muodostivat Aada Luoto, Elviira Viranen, Angela Luongo, Oona Nieminen, Hertta Ahlfors, Tiitu Haavisto ja Riia Juselius.
Kotijoukkueen otteita kauden avauksessa leimasi hyvä yhteishenki ja pelillisesti toimivimpia osa-alueita olivat rohkeat aloitussyötöt sekä lyöntipeli. Kehitettävää jäi eniten puolustuspelaamiseen.
Viesti voitti Someron lohkon ilman erätappioita, HLPK oli toinen ja SoPa kolmas. Somerolaiset pelaavat ensimmäisen poolivaiheen turnauksensa marraskuun alussa Perniössä, vastustajinaan paikallinen Sisu, Loimaan Jankko ja Säkylän Urheilijat.

White Salossa kakkoseksi

SoPa/Black ja Salossa kautensa aloittanut SoPa/White muodostavat yhteisen harjoitusryhmän. Siihen kuuluu kahdeksantoista pelaajaa, mistä johtuen on ollut mielekästä muodostaa ryhmästä kaksi pelaavaa joukkuetta.
Valmentajina toimivat Mia Nieminen, Hanne Elo-Anttila, Leena Talonen ja Juho Elosilta. Avausturnauksissa Black -joukkuetta luotsasivat Nieminen ja Elosilta, Whitea puolestaan Talonen ja Elo-Anttila.
Myös Salon turnausta hallitsi kotijoukkue Viesti ja sen Astrum-niminen yhdistelmä, joka ei hävinnyt päivän peleissä yhtään erää. Positiivisella asenteella ja yritteliäästi pelannut SoPa White sijoittui toiseksi, kaadettuaan Loimaan Jankon 2–0 (25–17, 25–7) ja Perniön Sisun 2–1 (25–15, 18–25, 15–12).
SoPa/Whiten kokoonpanossa Salon turnauksessa olivat mukana Magdalena Mäntymaa, Emma Lemberg, Inka Hakala, Minttu Mikkola, Melina Siviranta, Iida Korpihuhta, Emmy Lundberg, Lotta Linja sekä Ilona Anttila. Joukkueen pelit jatkuvat marraskuun alussa Lempäälässä.

Liekit Forssan turnauksessa

Forssan kausiavauksessa SoPan C-tyttöjoukkueista oli mukana Liekit. Muutamasta hyvästä erästä huolimatta voittotili jäi vielä avaamatta, kun forssalainen Koijärven Kunto, Säkylän Urheilijoiden kakkosjoukkue ja Vammalan Lentopallo ottivat somerolaisista 2–0 voitot.
Sari Tähtisen valmentaman Liekit-joukkueen kokoonpano Forssan turnauksessa oli Mikaela Saneri, Hilma Blomqvist, Nea Tähtinen, Minttu Tähtinen, Miisa Lamppu, Kiia Vuorela, Ninna Anttonen, Aada Puuska ja Iina Tulokas.
Liekit pelaa ensimmäisen poolivaiheen turnauksen kotikentällään Somerolla. Vieraiksi tuohon marraskuun alun tapahtumaan saapuvat Salon Viesti/White, Turun Urheiluliitto ja Vammalan Lentopallo/Explorer.

SoPan Black -joukkueessa C-tyttöjen pelikautta olivat kotikentällä avaamassa Elviira Viranen (takana vas.), Angela Luongo, Oona Nieminen, Hertta Ahlfors, Aada Luoto (edessä vas.), Tiitu Haavisto ja Riia Juselius.