SoPa/Mustat komeisiin voittoihin

0
6901: Maalivahti Luka Kallonen on viime kierroksilla ollut hyvässä vireessä SoPan maalin suulla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jääkiekkokautensa kahdella tappiolla aloittanut Someron Pallo/Musta löysi voittovireen kolmannen ja neljännen kierroksen kotiotteluissaan alle 13-vuotiaiden ikäluokan AA-sarjan Länsirannikon alueella pelattavassa kuutoslohkossa.
Kauden avausvoitto heltisi komein 10–3 (2–0, 4–2, 4–1) lukemin sarjataulukossa somerolaisten yläpuolella olevasta euralaisesta Panelian Raikkaasta. Seuraavalla viikolla SoPan jyrän alle jäi Tarvasjoen Urheilijat/Blue maalein 6–0 (1–0, 3–0, 2–0).
SoPa ratkaisi molemmat ottelut toisen erän tehoiskuillaan. Maalivahtina pelannut Luka Kallonen venyi kahdessa pelissä kaikkiaan 55 torjuntaan ja sai TarU:a vastaan tililleen kauden ensimmäisen nollapelin.
Kauden ensimmäiset ottelunsa SoPa/Mustan riveissä pelannut Niklas Ahonen keräsi kahdesta ottelusta kahdeksan (7+1) tehopistettä, nousten saman tien lohkon pistepörssin kärkikymmenikköön. Teemu Aaltonen saalisti viisi (2+3) tehopinnaa ja lisäksi pisteitä kirjattiin seuraavien sopalaisten tilille: Miso Helenius , Eelis Tapio ja Kasper Kuusisto 1+2, Akseli Kaukonen 2+0, Elias Poutiainen 1+1, Viljami Lehtonen 1+0 ja Kris Vabrit 0+1.
Kotipelien ja syysloman pelitauon jälkeen SoPa/Mustan kausi jatkuu marraskuun alussa vierasotteluilla Turun Palloseura/Stounit ja ParSport/Red -ydistelmiä vastaan.