SoPan B-tytöillä pirteä sarja-avaus

0
Amalia Tuomola häärii SoPan B-tyttöjoukkueessa liberopelaajana.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Lentopallon sarjakausi käynnistyi B-tyttöjen ikäluokassa alueellisilla tasoturnauksilla, joita järjestettiin eri puolilla Suomea kaikkiaan 26.

Someron Pallo oli mukana Raisiossa pelatussa lohko numero 19:n turnauksessa. Vastustajina olivat aiemmilta kausilta tutut Lounais-Suomen alueen seurat Raision Loimu, Perniön Sisu ja Euran Raiku.

Raikun C-juniori-ikäisistä pelaajista koostuneesta joukkueesta ei ollut somerolaisille juurikaan vastusta, vaan peli päättyi SoPan nopeaan 2–0 (25–7, 25–18) voittoon.

Toisella kierroksella vastus koveni huomattavasti ja voittotaistelu Loimun kovan yhdistelmän kanssa huipentui kolmannen erän jatkopalloille. SoPa oli niissä vahvempi ja voitti tasokkaan kamppailun lukemin 2–1 (23–25, 25–22, 16–14).

Päätöspelissä Sisua vastaan avauserä oli numerollisesti tasainen, kunnes SoPa ratkaisi sen toisella eräpallolla voitokseen. Kauden avauksen kolmas voitto heltisi eräluvuin 2–0 (25–23, 25–16).

– Kausi saatiin yllättävänkin hyvin käyntiin. Varsinkin Loimua vastaan peli kulki hienosti ja voitto siitä pelistä oli ilahduttava yllätys, SoPan B-tyttöjoukkueen päävalmentaja Janne Lehtonen kertoi.

SoPa oli Raision turnauksessa mukana täydellä kahdentoista pelaajan kokoonpanolla ja koko tusina sai myös mukavasti pelituntumaa heti kauden alkuun. Joukkueen tehokkain pistenikkari oli edellisiltä kausilta tuttuun tyyliin Anni Pettersson.