SoVo Futsalille liigavieraita Torniosta

0

Teksti Juha Laakso

Futsal-Liigan sarjakautta on pelattu jo toista kuukautta, mutta Someron Voima Futsal on päässyt vasta kerran esiintymään kotiareenallaan monitoimitalossa. Vieraskentillä joukkue on pelannut kolmesti.
Huomenna on toisen kotiottelun vuoro ja iltapäivän kamppailuun Tornion Palloveikkoja vastaan SoVo on saamassa kokoonpanoonsa täydennyksiä.
Suurimmalla todennäköisyydellä liigakautensa pääsee avaamaan somerolaisjoukkueessa jo viime kaudella esiintynyt Blend Doroci, 21. Kahden täysin uuden tuttavuuden, 22-vuotiaan Altin Pllanan ja kaksikymppisen Adonis Sfishtan, liigadebyytit riippuvat SoVo-manageri Jarkko Ihalaisen mukaan siitä, saadaanko heidän siirtopaperinsa ajoissa kuntoon Palloliitossa.
Doroci ehti ennen loukkaantumistaan pelaamaan viime kauden liigassa neljätoista ottelua tehoin 7+3=10. Pllana ja Sfishta olivat puolestaan ratkaisevissa rooleissa, kun heidän viime kauden seuransa VFS (Vantaa Futsal Club) raivasi tiensä Futsal-Kolmosesta sarjaporrasta ylemmäksi.

Lisäpisteet tarpeen molemmille

Sen paremmin SoVon kuin viidettä liigakauttaan pelaavan ToPV:n syksy ei ole käynnistynyt erityisen hohdokkaasti. SoVo on raapinut neljältä kierrokselta kasaan neljä sarjapistettä ja torniolaiset kolme. Lisäpisteet ovat molemmille joukkueille tässä vaiheessa tuiki tärkeitä, jos ne mielivät säilyttää tuntuman sarjan kärkikastiin.
SoVon pelaajista Muslim Markhiyev, Rinor Karaqa ja viime kaudella myös torniolaisjoukkuetta edustanut Mergim Bushi ovat kartuttaneet tehopistetiliään alkukauden kaikissa otteluissa. Liigatulokas Joona Helmi puolestaan sai maalihanansa auki Jyväskylässä ja huomiselle on odotuksissa nuorukaisen ensimmäinen pääsarjaosuma kotikentällä.
Nuorten maajoukkueessakin viime kaudella menestyksekkäästi esiintynyt Otto Mäntylä on puolestaan kolmella osumallaan ollut Palloveikkojen alkukauden maali- ja pistekärki.
ToPV saavutti kahdella ensimmäisellä liigakaudellaan nelossijat, oltuaan kaudella 2020-21 runkosarjassa peräti kakkonen. Kaksi seuraavaa kautta eivät ole sujuneet yhtä hyvin, sillä viime keväänä ToPV päätyi SoVon taakse kahdeksanneksi ja edellisen kauden sijoitus oli yhdeksäs.
Viime kaudella SoVo kaatoi torniolaiset Somerolla maalein 7–2 ja vastaavasti ToPV oli kotiottelussaan SoVoa parempi 4–1 lukemin.