Tiitu Leppänen lauloi kultaa

0
Tiitu Leppänen sai palkinnoksi muun muassa Kultaisen mikrofonin.

Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirin Someron yhdistyksen jäsen Tiitu Leppänen voitti Mikkelissä senioreiden valtakunnallisen karaokemestaruuden. Sarja oli naiset 70+.

– Olihan se uskomatonta. Vielä leijutaan. Olen saanut lauluistani kiitosta monelta suunnalta. Olen ihan hämilläni, mutta on se ihanaakin, kiittelee Tiitu Leppänen voitosta saamaansa kohtelua.

– Meillä oli mahtavaa itse kilpailussakin. Kannustimme toisiamme halauksin ja sanoin. Meillä oli hyvä huumori keskenämme. Yleisöstä välittyi voimaa esityksiin. Se on niin ihanaa, kun saa jakaa hyvää mieltä, kertoo Leppänen.

Hän esitti finaalissa Katri-Helenan Me teimme sen. Semifinaalissa hän lauloi Anneli Saariston Appelsiinipuita aavikkoon. Ne Tiitu Leppänen valitsi hienojen sanojen, sävelmän ja poljennon rauhallisuuden vuoksi. Valintakriteereinä olivat myös sävelmän massasta erottuvuus ja haastavuus laulajalle.

– Kumpikin laulu meni ihan hyvin. Appelsiinipuita aavikkoon oli yhden tuomarin mielikappale, jota en onneksi tiennyt etukäteen.

Tuomarit arvioivat muun muassa äänen puhtautta, rytmitystä, laulun sanoman välittämistä sekä esiintymistä.

Tiitu Leppänen sanoo jännittävänsä ennen lavalle menoa.

– Sydän hakkaa ja kädet tärisevät, mutta kun otan mikrofonin käteeni ja saan ensimmäiset sanat laulettua, niin jännitys katoaa. Ehkä teatteriharrastus, suuren yleisön edessä oleminen on tuonut esiintymisvarmuutta, kertoo muurlalainen Leppänen, joka on ollut mukana muutamissa Teatteri Provinssin produktioissa Salossa.

Tiitu Leppäsen laulamiset jatkuvat Salon kansalaisopiston kurssilla. Seuraava koitos on Loistava laulaja -kisa tammikuussa Tallukassa. Siellä hän pääsee esiintymään orkesterin kanssa.

– Niin, ja laulan minä isännän joka ilta uneen, helisee kultainen ääni.

Eläkeliiton Varsinais-Suomen toinen edustaja ja Someron yhdistyksen jäsen, joka pääsi karaoken loppukahinoihin, oli Kimmo Lindegren. Hän mitteli valtakunnan 19 parhaan joukossa miesten 50–69-vuotiaiden sarjassa. Hän ei edennyt finaaliin kuuden joukkoon.

– Kimmo lauloi meidän mielestä tosi hyvin, tykkäsimme, mutta siinä sarjassa oli niin tasaista. Ei käynyt tuomareita kateeksi, toteaa Tiitu Leppänen.

Eläkeliiton valtakunnallisissa karaokemestaruuskisoissa sarjoja on neljä: naisille ja miehille sekä 50–69-vuotiaissa että seitsenkymppistä vanhemmille.

Voittajat saivat palkinnoksi Kultaisen mikrofonin, laulupaketin vuodeksi ja hengityslaitteen.