Ohjausryhmä suunnitteilla

– Olisiko mahdollista saada koulukyydit aikaisemmin selvitetyiksi ja vanhemmille paremmin ja aikaisemmin infoa niistä, kyseli Minna Alitalo (kesk.) kaupunginvaltuuston kokouksessa. Hänellä oli myös toive kuljetusten aikataulujen järkeistämisestä ja sitä kautta kustannusten tehostamisesta.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen vastasi, että sivistyslautakunta aikoo seuraavassa kokouksessaan perustaa ohjausryhmän koulukuljetuksia varten. Ryhmä on mukana, kun seuraavaa tarjouskilpailua valmistellaan. Näin luottamushenkilöiden paikallistuntemus pääsee viranhaltijoiden asiantuntemuksen tueksi.

Juha Salo (kesk.) sanoi koulukuljetuksissa nykyisellään olevan paljon ongelmia ja petraamista. Hän oli kuullut, että jotkut lapset joutuvat odottelemaan ja istumaan koulukyydissä yli maksimirajan kaksi tuntia.

– Silloin järjestelmä on epäonnistunut, jos koulumatka odotteluineen kestää yli kaksi tuntia.

– Mikä tässä mättää? Kuljetaan autolla edestakaisin. Lapsi istuu autossa. Aikaa ja rahaa kuluu. On liian pieniä ja isoja autoja kuljetettaville lapsijoukoille, arvosteli Salo kuljetuskaluston valintoja.

Siitä Juha Salo oli hyvillään, että kahdeksan kouluaamut ovat poistumassa, eikä lapsi joudu lähtemään ani varhain istumaan autoon.

Hän kertoi kuulemansa ongelman Terttilän suunnalta. Kun Oinasjärvellä koulu päättyy kello 13, niin lasta ei viedäkään suoraan kotiin Terttilään, vaan kierretään yli 20 kilometrin matka hakemassa ensin Kirkonmäeltä oppilaita ja sitten vasta ajetaan Terttilän suuntaan.

Juha Salo ehdotti, että tulevaan budjettiin osoitetaan selkeä lisämääräraha koulukyyteihin, jotta koulukuljetukset tulevat kuntoon.

Riitta Lehtinen (sd.) toppuutteli. Hän halusi ensin päätökseen kouluverkkoselvityksen, joka tulee vaikuttamaan paljolti koulukuljetuksiin.

– Jos päätetään sulkea Oinasjärvi ja Pitkäjärven koulut, niin ollaan aivan eri tilanteessa kuin nyt. Turha hukata paukkuja tässä vaiheessa.

Matias Mäkinen (ps.) muistutti, että ainakin yksi kilpailutus on edessä ennen yhdenkään koulun lopettamista, joten ohjausryhmä on hyvä perustaa ja antaa sitä kautta viestiä viranhaltijoille.