Somerolla vanhusten viikon tarjonta on monipuolinen.

Viikko alkaa 2.10. ikääntyneiden Maanantai-klubilla Syreenisalissa. Eikä tarvitse syödä yksin, sillä aamupäivän tilaisuudessa on yhteisruokailu, johon on ennakkoilmoittautuminen.

Professori Sirkka-Liisa Kivelä luennoi aiheesta Kokemuksellinen vanheneminen – ennakointi vanhuuteen tiistaipäivänä 3.10. seurakuntakeskuksessa. Kivelä on Turun yliopiston yleislääketieteen emeritusprofessori ja Helsingin yliopiston geriatrisen lääkehoidon dosentti.

Samaisessa tilaisuudessa Someron Vanhusneuvosto esittäytyy ja ElonHelmet-kuoro esiintyy.

Ulkoilun aika on torstaiaamuna 5.10. Valtuustosalissa kaupungintalolla kielenkannat saadaan viritettyä kahvilla, sitten katsellaan ja osallistutaan Ikäinstituutin webinaariin ja lopuksi lähdetään yhdessä ulkoilemaan.

Kävelyn, pyöräilyn ja liikuntapaikkojen kehittämiseen liittyvä työpaja on niin ikään torstaiaamuna 5.10. valtuustosalissa. Ideoitaan voi esittää, miten kehittää kävely-, pyöräily- ja liikuntamahdollisuuksia Somerolla.

Vesijumpan vuoro on perjantaina 6.10 uimahalli Loiskeessa.

Viikon tapahtumia ja ohjelmaa on järjestellyt joukko somerolaisia toimijoita, kuten vanhusneuvosto, seurakunta, kaupunki, MTK, Someron Eläkkeensaajat, Eläkeliiton Someron yhdistys ja Joensuun Martat.