Voittotili auki

0
Valmentaja Marko Hätönen (vas.) yritti herätellä suojattejaan aikalisällä, kun pälkäneläinen vastustaja oli ottanut tyrmäävän alun P16-sarjan otteluun.

Teksti Juha Laakso, kuva Tuulia Lehto

SB Someron miesten joukkue pelasi salibandykauden toisen nelosdivisioonan turnauksensa Turussa. Heti päivän ensimmäisessä ottelussa avautui somerolaisjoukkueen tämän kauden voittotili.
Syksyn ensimmäisessä turnauksessa SB Somero oli hävinnyt molemmat ottelunsa, mutta voittoväylä avautui Turun Tovereiden kustannuksella. SB oli parempi selkein 7–1 (1–1, 2–0, 4–0) numeroin.
Jälkimmäiseen peliin SBS Liedon kakkosjoukkuetta vastaan somerolaiset saivat hyvän startin ja olivat toisessa erässä 3–1 johdossa. Lieto käänsi pelin edukseen päätöserän ensimmäisellä kymmenminuuttisella ja voitti lopulta 5–3 (1–2, 1–1, 3–0).
Molemmissa otteluissa kaksi tehopistettä saalistanut Ilmo Nokka (3+1) oli Someron kärkitehoilija. Kahden turnauksen jälkeen Nokka on SB:n ykkösnimi sekä maali- että pistetilastoissa yhteissaldollaan 5+1=6.

SB Someron muut pistepelaajat Turun turnauksessa: Arto Hakola (2+1), Juuso Kankaanpää (2+0), Henri Koskinen (1+1), Aaro Kankare (0+2), Matias Manni (1+0), Antti Pirttilä (1+0), Janne Salmi (0+1), Arttu Messi (0+1), Eelis Heikkilä (0+1) ja maalivahti Teemu Salmi (0+1). Toisena maalivahtina pelasi Niko Klemelä.

SB Somero pelaa miesten nelosdivisioonaa Länsirannikon alueella Varsinais-Suomen A-lohkossa. Seuraava turnaus pelataan marraskuun 4. päivä Someron monitoimitalossa.

Kyljys nyt pykälää alempana

Viime kaudella toisena somerolaisseurana nelosdivisioonassa pelannut Kaurakedon Kyljys voitti keväällä putoamiskarsintaottelun, mutta pudottautui kuitenkin täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi, Länsirannikon alueen viitosdivisioonaan.
Kyljys avasi kautensa B-lohkon turnauksessa Halikossa. Kahdesta ottelusta tuloksina olivat voitto ja tappio. Sauvon Urheilijat oli somerolaisia parempi maalein 8–3 ja Kyljys puolestaan otti lähes yhtä vakuuttavan 7–3 voiton Forssan Suuppareiden kolmosjoukkueesta.

Kyljysläisten tehopisteet avausturnauksessa: Kalle Haalijoki 4+1, Johannes Usano 2+2, Olli Kanerva 3+1, Jari Virolainen 0+4, Juho Pettersson 0+2 ja Markus Lehtonen 1+0. Maalivahtina pelasi Kari Kummunsalo.

SB:n P16-joukkueella epätasaiset pelit

SB Someron vanhimmat juniorit jatkoivat P16-ikäluokan haastajasarjaa Pälkäneellä, minne Länsirannikon ja Sisä-Suomen alueiden yhdistetyn sarjan joukkueet kokoontuivat syksyn toiseen turnaukseensa.
Somerolaisjoukkue kohtasi kaksi aivan eritasoista vastustajaa. Ensin SB otti helpon 7–0 (2–0, 2–0, 3–0) voiton pisteettömänä jatkavasta Salon Palloilijoista. Seuraavaksi vastassa oli lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävä SB Luja, eli Pälkäneen Luja-Lukon joukkue, joka tyrmäsi somerolaisvieraansa maalein 10–1 (5–0, 0–0, 5–1).
Leppoisa aloitus salolaisia vastaan tuskin oli omiaan valmistamaan Someron joukkuetta selvästi vaativampaan Luja-koitokseen. Kotijoukkue nakutteli kolme ensimmäistä maaliaan puolessatoista minuutissa ja sai SB:n keskittymisen herpaantumaan.

Pääosin avauspelistä kertyneet SB Someron tehopisteet jakautuivat Pälkäneellä seuraavasti: Veikka Koski 4+1, Joni Hätönen 2+1, Jooa Säippä ja Niklas Pyykkö 1+1, Eemeli Nokka 0+2, Valtteri Vartiainen ja Atso Pätäri 0+1. SB:n maalia vartioinut Juuso Lehto kirjautti SalPa -ottelusta tililleen kauden ensimmäisen nollanpidon.

Marraskuun alussa SB:n P16-joukkue turnaa Porissa ja kuukautta myöhemmin edessä on kauden ensimmäinen kotiturnaus monitoimitalossa.

P14-juniorit Vehmaalla

Kahta vuotta nuoremmat juniorit pelasivat Länsirannikon alueen P14-ikäluokan ylemmän haastajasarjan toisen turnauksen Vehmaalla. SB Somero oli avannut voittotilinsä aiemmin kotikaukalossa, mutta toisesta turnauksesta ei lisäpisteitä herunut.
FBC Turun kanssa somerolaiset pelasivat loppuun asti tiukan kamppailun, jonka turkulaiset voittivat täpärästi maalin erolla 6–5 (3–3, 1–1, 2–1). Oripään Urheilijat puolestaan otti somerolaisjoukkueesta voiton maalein 4–1 (0–0, 2–0, 2–1).

SB Someron tehopisteet Vehmaalla: Aatu Moisander 0+3, Akseli Luhtala 2+0, Eelis Tapio 1+1, Valtteri Nivalinna, Aleksi Laine ja Risto Kaurala 1+0 sekä Ossi Pöri 0+1. Maalivahtina pelasi Lauri Nokka.