Autokoulu loppui lopullisesti

1
Liukasradan harjoittelua Paimiossa 2021. Vuonna 2018 voimaan tullut ajokorttilain uudistus sallii liukkaan kelin harjoittelun liukasratojen sijaan nykyisin myös simulaattorilla.

Someron Autokoulu myytiin vuonna 2020 turkulaiselle Epic Autokoulu Oy:lle. Tuolloin paikalliset yrittäjät Päivi ja Pekka Torkkola arvelivat, että iso ketju pystyisi siirtämään opettajia sinne missä tarvitaan. Omana yksityisenä opetus ei enää Somerolla kannattanut oppilasmäärien pienentyessä.

Somero jäi nyt lopullisesti ilman autokoulua. Täällä ei ole enää myöskään opetussimulaattoria. Epic Autokoulu Oy:n asiakaspalvelu vastaa puhelimessa kysyttäessä, että opetusta annetaan Salossa. Tarvittaessa oppilaita voidaan hakea ajo-opetukseen Somerolta Saloon, kunhan tästä ensin sovitaan.

Epic Autokoulun Salon toimipisteestä Mona Leino täsmentää, että tämän viikon tiistaina oli Somerolla viimeinen päivä, avaimet ja kaikki on hoidettu pois. Someron toimipiste on nyt suljettu.

– Ajotunnit sovitaan tänne Saloon opettajan kanssa, miten haetaan ja kuskataan. Se ei erikseen maksa mitään. Simulaattoriajot, joita pakettiin ja kursseihin kuuluu, ovat täällä Salon toimipisteellä, Mona Leino kertoo.

– Niitä varten pitää tänne tulla itse, ellei niitä saada sopimaan johonkin ajotunnin yhteyteen. Eli oppilas tulee tänne ajotunnille ja jää sen jälkeen simulaattoriin. Kurssin ensimmäinen ajotunti on kuitenkin aina simulaattorilla, eli ainakin kerran tänne pitää tulla itse paikan päälle.

Kaikkiaan oli 64 vuotta

Nettisivuillaan Epic Autokoulu kertoo olevansa Suomen suurin suomalaisomisteinen autokouluketju, joka toimii kuljettajakoulutuksissa maanlaajuisesti. Edelleen nettisivujensa mukaan Epicillä suorittaa kursseja ja kouluttautuu noin 20 000 asiakasta. Yritys työllistää lähes 200 henkilöä, toimipisteitä on 130.

Vielä keskiviikkona Epicin nettisivuille oli jäänyt infoa Epic Autokoulu Someron toimimisesta.

Lisää toimipisteitä yritys kertoo olevan tulossa. Mutta ei siis Somerolle.

Someron Autokoulun perusti Pekka Torkkolan isä Heikki Torkkola vuonna 1959. Sukupolvenvaihdos tehtiin 1982, jolloin Pekka Torkkola asettui jatkajaksi. Myynti Epic Autokoululle ajoittui syksyyn 2020.

Somerolla ehti olla autokoulutoimintaa kaikkiaan 64 vuotta.

1 KOMMENTTI

  1. Ehdin käydä forssalaista autokoulua jo kolmannessa polvessa (ettei vaan olisi ollut kolmas polvi autokoulunkin puolella).

    Forssaan ja Loimaalle siis käynee monen somerolaisen tie.

Kommenttien lisääminen on estetty.