Hattutemppu – ja toinenkin!

0
Kyljys-mylly pyörii forssalaismaalilla ja sitä pyörittävät Jari Virolainen (vas.), Olli Honkanen, Harri Känkänen ja Juho Pettersson (54).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kaurakedon Kyljys aloitti räväkästi kauden ensimmäisen kotiturnauksensa salibandyn miesten viitosdivisioonassa. Ensimmäinen pelaajakohtainen hattutemppu oli valmis alle kolmessatoista minuutissa ja toinenkin reippaassa puolessa tunnissa.
Aamupäivän ottelussaan Kyljys kohtasi Forssan Suuppareiden kolmosjoukkueen, jonka se oli aiemmin kaudella voittanut jo maalein 7–3. Kotoisessa monitoimitalossa tulostaululle piirtyivät vielä selkeämmät voittolukemat, eli 10–2 (3–0, 3–1, 4–1).
Kyljyksen maalihanan avasi toisella peliminuutilla Juho Pettersson. Sama mies oli asialla viitisen minuuttia myöhemmin ja henkilökohtainen hattutemppu varmistui 3–0 -osuman viimeistelyllä ajassa 12.49.
Kyljysläiset tosin ehtivät kuvitella siirtyneensä kolmen maalin johtoon jo viittä minuuttia aiemmin, kun Kari Kummunsalo latasi kaukolaukauksen forssalaisten verkkoon. Harmi vain, että Kummunsalo oli merkitty ottelun pöytäkirjaan maalivahdiksi, jolta maalinteko ei salibandyssa ”laillisin” konstein onnistu.
Kirjausvirheen vuoksi Kyljykselle tuomittiin tekninen pelirangaistus ja Kummunsalo sai komennuksen kentältä katsomon puolelle. Samalla Kyljyksen kokoonpano kutistui seitsemän kenttäpelaajan vahvuudesta kuuteen, mikä ei teräskuntoiselle ryhmälle ollut tietenkään kummoinenkaan ongelma.
Petterssonin jälkeen maalinteon makuun pääsi Anssi Virta, joka teki loppupelin aikana kaikkiaan neljä osumaa. Kyljys-maalia vartioineen Mikko Aaltosen nollanpito mureni 43 sekuntia ennen toisen erän päättymistä.
Kotijoukkueen urakka jatkui iltapäivällä, jolloin vastapuolelle asettui SBS Littoinen. Se oli edellisessä kohtaamisessa ottanut somerolaisista kolmen maalin voiton ja voimasuhteet säilyivät ennallaan, kun littoislaiset kirjattiin toisen keskinäisen yhteenoton voittajiksi maalein 6–3 (2–1, 3–0, 1–2).
Virta jatkoi tehopistehurjasteluaan kahden maalin ja yhden syöttöpinnan edestä, jolloin hänen päiväsaldokseen kirjattiin teholukemat 6+2. Pettersson sai kasaan kuusi (3+3) tehopistettä, Markus Lehtonen neljä (1+3), Jari Virolainen kolme (1+2) ja Olli Honkanen kaksi (0+2). Jukka Eeva ja Harri Känkänen onnistuivat kertaalleen maalinteossa.
Kuuden joukkueen muodostamassa Länsirannikon alueen viitosdivisioonan B-lohkossa on nyt pelattuna neljä turnausta, eli kahdeksan ottelua per joukkue. Kyljys on kolmen voiton ja kuuden sarjapisteen saldollaan taulukkosijalla viisi, alapuolellaan FoSu/3.