Itsemurhaan kuolleiden muistoksi kynttilä palamaan

0

Itsemurhaan kuolleiden muistoksi syttyy sunnuntaina 19.11. kynttilöitä ympäri Suomen. Somerolla vietetään tuona päivänä perinteistä kynttilätapahtumaa. Muistopäivällä kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja tuodaan lohtua läheisensä menettäneille.
Someron kappelissa hiljennytään ja muistellaan läheisiä. Hartaushetken jälkeen voi käydä sytyttämässä kynttilän läheisensä haudalle ja lähteä Vanhalle seurakuntatalolle teen ja kahvin äärelle. Mukana tilaisuudessa ovat diakoni Heidi Sippo ja kanttori Anna-Liisa Forsström.
Suomessa itsemurhan teki 747 ihmistä vuonna 2021. Keskimäärin itsemurhaan kuolee 2–3 päivässä. Aihe koskettaa kaiken ikäisiä ihmisiä sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta.
Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä.
Kynttilätapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992. Nykyisin Kynttilätapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän