Johnson lähti Niemisen viereltä

0
Otto Nieminen

Teksti Juha Laakso, kuva Timo Kalenius

Somerolaislähtöinen, nykyisin Englannissa jääkiekkoa ammattilaisena pelaava 27-vuotias Otto Nieminen joutui viime lauantaina seuraamaan läheltä ketjukumppaninsa, yhdysvaltalaisen Adam Johnsonin vakavaa, sittemmin kuolemaan johtanutta loukkaantumista pelitilanteessa.

Vastustajan luistimenterästä viillon kaulaansa saanut Johnson, 29, kiidätettiin sairaalaan, missä hänen elvyttämisekseen ei kuitenkaan ollut enää mitään tehtävissä. Sheffieldissä pelattu ottelu keskeytettiin Johnsonin loukkaannuttua toisessa erässä.

Kohtalokas tapahtumaketju sai alkunsa kun vierasjoukkue Nottingham Panthersin ykkösketjun laitahyökkääjät Johnson ja Nieminen olivat nousemassa Sheffield Steelersin puolustusalueelle. Englannin ”Challenge Cupin” ottelua isännöineen Steelersin kanadalaispuolustaja Matt Petgrave yritti pysäyttää Niemisen etenemisen, mutta suomalainen liukui epäonnistuneen taklausyrityksen alta pois.

Tilanteessa Niemiseen törmännyt Petgrave menetti tasapainonsa, jolloin hänen vasen jalkansa osui korkealla ilmassa karmaisevin seurauksin Johnsonin kaulaan.

Edesmennyt Johnson pelasi Niemisen tavoin ensimmäistä kauttaan Englannissa ja Panthersin miehistössä. Petgrave oli puolestaan Niemisen seurakaveri toissa kaudella (2021–22) HK Spisska Nova Ves -seuran riveissä Slovakian pääsarjassa.

Otto Nieminen ilmoitti haluavansa kunnioittaa Johnsonin läheisiä heidän surussaan ja olla kommentoimatta tapahtunutta.