Kaksi somerolaista kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin

0

Somerolta on lähdössä kaksi ehdokasta kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin. Maanviljelijä Tero Pirttilä on Keskustan ja sitoutumattomien -listan ehdokas ja kanttori Olli Salomäenpää Kokoomus ja sitoutumattomat -listan ehdokas. Molemmat ovat ehdolla sekä kirkolliskokousedustajaksi että hiippakunta valtuutetuksi.

Tero Pirttilä

Vahvistamattoman tiedon mukaan Turun arkkihiippakuntaan jätettiin määräaikaan mennessä 14 ehdokaslistaa. Kirkolliskokousvaaliin ilmoittautui 104 ehdokasta ja hiippakuntavaltuustovaaliin 124 ehdokasta.
Kirkolliskokoukseen valitaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Turun arkkihiippakunnasta valitaan 12 edustajaa, joista kahdeksan maallikoita ja neljä on pappeja. Turun arkkihiippakuntaan kuuluvat Satakunnan ja Varsinais-Suomen suomenkieliset seurakunnat.
Molemmat vaalit toimitetaan 13.2.2024.
Uuden kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston toimikausi on neljä vuotta, 1.5.2024–30.4.2028.
Kirkolliskokous käsittelee asioita, jotka koskevat kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Se myös vastaa kirkon suhteista valtioon sekä muihin kirkkoihin ja järjestöihin.
Hiippakuntavaltuustoon valitaan 14 maallikkojäsentä ja seitsemän pappisjäsentä. Hiippakuntavaltuusto hyväksyy vuosittain hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion. Se myös hyväksyy hiippakunnan edellisen tilikauden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.
Molempiin vaaleihin jätettiin viisi maallikkojen ehdokaslistaa: Keskusta ja sitoutumattomat, Kokoomus ja sitoutumattomat, Muutoksen tuuli, Seurakuntademarit ja Sillanrakentajat, sekä kaksi pappien ehdokaslistaa: Muutoksen tuuli ja Sillanrakentajat.
Maallikkojäsenten ja -edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja kirkkovaltuuston tai seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston maallikkojäsenet. Pappisjäsenten ja -edustajien vaaleissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit.
Vaalilautakunta vahvistaa ehdokasasettelun 29.11. ja ehdokasnumerot arvotaan 15.12.

Olli Salomäenpää

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän