Katuvaloista ja kyläkouluista

0
Oinasjärven koulu.

Eikö katuvaloja saada toimimaan. Esimerkiksi Rantatiellä paloivat puolen päivän aikaan katuvalot 5.11. Nämä olivat uusia, ilman leditekniikalla olevia. Kaislarannan alueella on usein palanut joku ryhmä. Rahanmeno näissä uusissa ei lie kovin iso, mutta kun kunnallisveroa ollaan nostamassa, olisi tuhlaukselle pantava piste. Se on ylipäätään asia jota Somerolla huonosti osataan.

Katuvalot kuntoon

Miksi kyläkouluja ollaan kokoajan kustannussyihin vedoten lopettamassa? Varsinkin kaupunginjohtajamme totesi syksyllä 2021 kouluympäristöselvityksessä, että aikaisemmista koulujen lakkauttamisista ei ole tullut tuntuvia säästöjä. Mutta miksi hän ajaa asiaa silti niin kovin eteenpäin? Kaiken lisäksi arvioina käytetään tilastoja syntymättömistä lapsista. Melkoiset ennustajan lahjat hänellä ja tätä asiaa ajavilla valtuutetuilla. Muistan kun menimme ylä-asteelle esimerkiksi joulujuhlaan, se oli aamulla ja kesti noin 1,5–2 tuntia. Tulimme normaalisti busseilla maaseudulta tunnollisesti koululle. Päästiin takaisin sitten kello 12 jälkeen ja monen tunnin odottelun jälkeen pääsimme vuoroa ajavalla linja-autolla kotiimme. Näin joka vuosi. Joten Juha Salon ja Minna Alitalon nostama aihe tästä on erittäin aiheellista, mukinoista huolimatta. Erityisesti jos tämä koskee nykyään päivittäin ala-asteikäisiä lapsia?

Ari Korkiala, linja-auton kuljettaja Somerniemi

Kiitos Vitaliy Zots, kissapatsas on loistava ja luova! Ihana nähdä artistien luovan uutta ja piristävää kauniin vanhan vierelle katukuvaan. Toivottavasti lisää mielenkiintoisia luomuksia on tulevaisuudessakin luvassa.

Uralin Pihlaja