Kissa-veistos sai kasapäin nimiehdotuksia

0
Kissa kehrää Aholan edustalla.

Somero-lehti uutisoi viime viikolla kaupungintalon edustalle sijoitetusta Vitaliy Zotsin kissa-veistoksesta, jolle kaivattiin nimeä.
Facebookissa nimiehdotuksia tuli viime numerossa julkaistujen jälkeen vielä lisää, kuten Hope, Marikatti, Gizuli, Vollo, Somukr, Verso, Marium, Somekatti, Sorkatti, Rauha, Somero, Sisu, Slava ja Sömppö.
Eniten peukutuksia keräsi Aada Nikanderin ehdotus Kissi-Miu (26) ja toiseksi eniten (14) Minna Kuuselan ehdottama Soma (Someron oma). Marja Kuosma-Wiskarin ehdotus Vikatti (Vitaliyn vihreä katti) sai 12 peukutusta.
Peukkuja annettiin myös nimille SoMaMiu, Somerkatti, Marieron, Valo, Toivo, Usko, MAUkka, Kiiru-kisuli, Vitali, Misu, Miauri, Green Peace ja Sulo.
Nimiehdotuksiin liittyi myös monenlaisia perusteita. Esimerkiksi Kalevi Yrkkö kertoi, että Sulo on hyvä ehdotus, koska veistoksen vieressä olevassa Aholassa oli aikoinaan Sulo Erkinaro kunnanlääkärinä. Myös alkukirjaimet S ja U viittaavat somerolaisten ja ukrainalaisten hyvään ystävyyssuhteeseen.