Lions Ladyt tekevät yhdessä hyvää toisille

0
Mari Kuusinen (vas.), Raija Lagerroos ja Kirsi Parviainen valmistivat yhdessä teemajuhliin ruokaa; kinkkukiusausta, salaatteja ja levitteitä. Juhlien teema oli tällä kertaa afterski.

Someron Lions Ladyt ovat viime viikot keränneet arpajais- ja ongintapalkintoja. Esimerkiksi Raija Lagerroos ja Mari Rantala ovat soitelleet, kyselleet ja hakeneet somerolaisyrityksistä tavaraa, joita sitten antaa palkinnoiksi Hovimäen Joulupolun arpajaisissa ja pikkulapsille ongintaan.

Lagerroos sanoo, että heidät on otettu hyvin vastaan nyt ja aiemminkin. On saatu yksityisiltä ja yrityksiltä lahjoituksina tavaraa, mutta myös lahjakortteja ja -paketteja.

– Somerolla on yhteisöllisyyttä. Täällä välitetään toinen toisistaan. Väitän, että täällä on enemmän yhteisöllisyyttä kuin Tampereella, pohtii Lions Ladyjen puheenjohtaja Leni Mentula, joka on muuttanut Tampereelta Lahdenkylään.

Lions Ladyjen päätehtävä on hyväntekeväisyys.

– Järjestämme tapahtumia, joilla keräämme varoja hyväntekeväisyyteen. On ollut esimerkiksi nuuttipukki-, nurinkurin- ja after ski-teemoilla iltamia. Ideoimme niihin ohjelmaa, teemme ruokaa ja pidämme arpajaiset. Osallistumismaksu sisältää lipun iltamiin sekä ruokailun. Olemme apuna lions-miehien järjestämissä tapahtumissa, esimerkiksi ystävänpäiväkonsertissa. Ladyt hoitaa muun muassa kahvibuffetin. Näin saadaan varoja hyvän tekemiseen, selvittää Raija Lagerroos.

– Teemme yhdessä hyvää toisille. Auttamisen halu ajaa meitä tekemään. Olemme esimerkiksi järjestäneet yksinäisille ruokailuja, omaishoitajille ruoan retkellä ja vieneet kukkia yksinäisille. Meidän lahjoituksemme auttavat pääasiassa paikallisia ihmisiä ja tahoja. Kyllä me jotakin hyvää ollaan saatu aikaiseksi, tietää pitkään ladyissä toiminut Lagerroos.

Ladyjä ajaa kokoon myös yhdessä tekemisen hauskuus.

– Kun tavataan samalla tutulla porukalla, niin kyllä meillä nauru raikuu milloin mistäkin syystä.

Ladyt ei ole yhdistys, vaan toimintajoukko Someron Lions Clubin alla. He ovat auttaneet leijonia muun muassa kahvituksissa ja tilaisuuksien järjestelyissä.

Parinkymmenen hengen ladyjen jäsenistö kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Tapaamisia on sovittu Syreenisalille ja Seurahuoneelle. Jos nämä paikat ovat olleet varattuina, niin he ovat tavanneet jonkun ladyn kotona, mutta myös muissa paikoissa, kuten yrityksissä, julkisissa tiloissa ja näyttelyissä. On ollut tuote-esittelyjä ja teatterimatkoja. Tekemiseen riittää ideoita.

– Nyt ajattelimme hankkia nuorten tarvitsemia juttuja kaupungin uuteen nuorisotilaan Lummetielle. Heillä on toiveissa esimerkiksi säkkituoleja ja iPadeja.

Joka kevät ladyt ovat antaneet rahaa Someron yläkoulun oppilaiden stipendeihin.

– Meidän stipendin saajamme eivät välttämättä ole niitä korkeimman keskiarvon saaneita, vaan oppilaita, jotka ovat esimerkiksi kehittyneet eniten lukuvuoden aikana tai ovat vaikka sosiaalisesti lahjakkaita. Diplomien suorittaneillekin olemme stipendejä jakaneet.

Tänä syksynä Lions Ladyt eivät osallistu Ruokavaan, vaan järjestää arpajaiset Hovimäen Joulupolulla. Siellä he auttavat myös jakamalla puuroa ja glögiä.

Arpajaisista saadulla tuotolla ladyt toteuttavat lasten ja nuorten joululahjatoiveita LähiTapiola Etelän Joulupuukeräyksen kautta. He antavat keräysvaroja myös seurakunnan diakonian jakamiin joululahjoihin, ruokalahjakortteihin. Joskus ladyt ovat itsekin jakaneet jouluruokakasseja koteihin.

Lions Ladyt käyvät yhdessä esimerkiksi teatterissa ja näyttelyissä. Tässä tutustuttiin Kaija Aarikan näyttelyyn Someron Kulttuurigalleriassa.

Someron Lions Ladyt

– Lions Club Someron toimintajoukko eli klubilaisten puolisot
– ei rekisteröity yhdistys
– tällä hetkellä 23 jäsentä, joista aktiivisia 10–15
– puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan, nyt puheenjohtajana Leni Mentula
– sihteeri Elise Langenoja ja rahastonhoitaja Kirsi Parviainen
– tapaamisia kerran kuukaudessa
– retkiä, tuote-esittelyjä, auttamista, muun muassa aineettomien lahjojen kautta lapsille, nuorille ja vanhuksille
– kerää varoja hyväntekeväisyyteen pääasiassa arpajaisin
– jakaa esimerkiksi stipendejä koululaisille, joululahjoja lapsille ja nuorille ja ruokalahjakortteja sosiaalihuollon ja seurakunnan kautta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän