Miten torjut syksyn pimeyttä, masennusta?

0

– Minä vihaan tätä kuukautta. Millä tavalla tämän voisi myydä ulkomaille, on Pirkko Konsin miettinyt.
Hänen keinonsa helpottaa oloa on käydä Somero-opiston piireissä, Kaija Parkon näytelmäpiirissä ja välillä tuulettumassa Helsingissä tyttärensä luona, Ateneumissa ja muualla tuttavien luona, kuten Raaseporissa ja Tammisaaressa.
– Hyvät ihmiset, säilyttäkää nämä vähäisetkin bussilinjat, jotta täältä pääsee pois ja takaisin.

– En koe syksyn synkeyttä enkä ahdistusta. Syksy ja pimeys eivät vaikuta minuun mitenkään. Joskus märkyys harmittaa, mutta sekin on vaatetuskysymys, toteaa Pentti Hietanen.

– En tunne syksyn synkkyyttä, on niin paljon tekemistä ja tyttären lasten kanssa ilakoimista. Käyn Vire-laviksessa, eläkeläisten jumpassa, senioritansseissa, Eläkeliiton karaokessa avustamassa, on vapaaehtoistöitä ja kotihommia. Erilaisissa porukoissa pelataan korttipelejä ja Skip Boa. ”Kausivaloista” tykkään ja takkatulen loisteesta sekä kynttilän valosta, sanoo Raija Lagerroos.

– Kausivalot ovat ehdoton juttu. Laitan niitä ulos lokakuussa ennen pakkasia. Poltan sisällä kynttilöitä ja teen takkaan tulen. Ne ovat tunnelman luojia. Ulkosaunan lämmitän lähes joka ilta. Siellä käynti rentouttaa, selvittää Leni Mentula.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän