Ostatko usein verkkokaupasta?

0

– Kyllä, varmaankin kerran kuussa. Useimmin ostan vaatteita ja lapsille urheilutarvikkeita. On harmi, että se hiljentää kivijalkamyymälöitä, joita haluaisi kannattaa. Mutta itselle on kaikkien resurssien kannalta edukkaampaa, ettei lähde ajamaan esimerkiksi Turkuun, mieluummin tilaa sen, Tanja Holmberg punnitsee.

Erkki Kontio

– Ei tule osteltua lainkaan netistä. Elektroniikka ehkä voisi kiinnostaa. Että vaatteitako ostetaan eniten. Mulle kelpaa nämä mitkä on päällä, Erkki Kontio naurahtaa.

Jaana Timperi

– En todellakaan! Sinne pitäisi antaa pankkitunnuksia ja kaikenlaista, jos menisi ostamaan. Enkä oikein tarvitse paljon mitään, Jaana Timperi toteaa.

———————

Yli puolet suomalaisista (57 prosenttia) osti viime vuonna vähintään kerran tai useammin kuukaudessa verkkokaupoista. Viikoittain 7 % ostaa keskimäärin kerran viikossa verkosta, kun vastaava luku esimerkiksi Saksassa on 15 % ja Iso-Britanniassa 23 %. Yhdysvalloissa kolmannes (33 %) ostaa verkosta viikoittain, Kiinassa jo lähes puolet (49 %).

Yli puolet (60 %) shoppailee edullisempien hintojen vuoksi ulkomaisessa verkkokaupassa. Suomalaiset ostavat niistä muiden maiden tapaan yleisemmin vaatteita, kenkiä ja asusteita (31 %). Alle keskiarvon ulkomailta ovat elektroniikka (16 %) sekä kauneus- ja terveystuotteet (13 %).
Lähde: Posti