Poolivaiheen turnauspelit alkuun

0
Lentopallo pomppii välillä oikukkaasti, kuten SoPan Liekit –joukkueen etualalla näkyvät pelaajat Minttu Tähtinen, Miisa Lamppu ja Ninna Anttonen voittoisasti sujuneessa kotiturnauksessakin todistivat.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Lentopallon SoPanC-juniorityöt aloittivat niin sanotun poolivaiheen sarjapelikierrokset. Eri puolilla Suomea pelattuihin turnauksiin osallistui kaikkiaan 135 joukkuetta, mukaan lukien kolme Someron Pallon yhdistelmää.
Aiemmin pelatun alueellisen tasoturnauskierroksen perusteella SoPan joukkueista parhaiten menestynyt White-niminen joukkue joutui ensimmäisessä pooliturnauksessaan kovatasoisimpaan lohkoon. Sen vastustajina Lempäälässä olivat järjestävä seura Lempo-Volley, tamperelainen Supi-Volley, sekä Hämeenlinnan Lentopallokerho.
Lähimmäksi erävoittoa somerolaiset pääsivät turnausvoittaja Supi-Volleyta vastaan. SoPa/White johti avauserää parhaimmillaan 20–14, mutta tamperelaiset nousivat lopulta 25-23 erävoittoon. Toisen erän Supi-Volley voitti 25–11.
HLPK:lle White hävisi 13–25 ja 20–25 ja myös Lempo-Volley otti somerolaisista 2–0 (25–10, 25–20) voiton.

SoPa/White:n kokoonpano Lempäälän turnauksessa: Sylvia Suvila, Oona Nieminen, Lotta Linja, Emmy Lundberg, Inka Hakala, Melina Siviranta, Minttu Mikkola ja Iida Korpihuhta.

Liekit oli tyly turnausemäntä

Tasoturnauksessa ilman erävoittoja jäänyt SoPa/Liekit sai Joensuun koulun liikuntasalissa pelattuun ensimmäiseen poolivaiheen turnaukseen helpompia vastustajia, joita se riepotteli miltei mielensä mukaan.
Liekit napsi kolme puhdasta 2–0 voittoa vierainaan olleista Salon Viestin White-joukkueesta (25–18, 25–11), Vammalan Lentopallo/Explorer -yhdistelmästä (25–14, 25–21) sekä Turun Urheiluliiton Tuuliset -ryhmästä (25–10, 25–17).

SoPa/Liekit pelasi kotiturnauksen seuraavanlaisella kokoonpanolla: Mikaela Saneri, Hilma Blomqvist, Nea Tähtinen, Minttu Tähtinen, Miisa Lamppu, Kiia Vuorela, Ninna Anttonen, Iina Tulokas ja Aada Puuska.

Liekkien tavoin myös SoPa/Black hurjasteli kolmen 2–0 voiton suoralla poolivaiheen avauksessa turnausvoittoon. Perniössä pelatussa turnauksessa somerolaisten kovuuden saivat kokea kotijoukkue Perniön Sisu (SoPalle voitto pistein 25–16 ja 25–13), Loimaan Jankko (25–16, 25–20) ja Säkylän Urheilijat (25–10, 25–12).

SoPa/Black esiintyi Perniössä kokoonpanolla: Tiitu Haavisto, Aada Luoto, Elviira Viranen, Angela Luongo, Hertta Ahlfors, Riia Juselius, Eerika Lisinen, Ilona Anttila ja Emma Lemberg.

Naiset yhä tappioitta

SoPan tämän kauden ainoa sarjatoiminnassa mukana oleva naisten lentopallojoukkue pelaa kolmossarjaa lounaisen alueen A-lohkossa, jossa se on kaatanut kaikki vastustajansa vähintään kertaalleen.
Kahdessa ottelussa vastustajat ovat onnistuneet venyttämään ratkaisun viidenteen erään, mutta niistäkin SoPa on kaivanut voitot itselleen. Viimeksi näin kävi tiistai-iltana Raumalla, missä kotijoukkue Rauman Urheilijat joutui pitkän taistelun jälkeen tunnustamaan somerolaisten paremmuuden eräluvuin 2–3 (25–23, 22–25, 16–25, 25–13, 10–15).
SoPan ykköstykkinä hääri tässäkin ottelussa Maria Suomi, joka johtaa Lounaisen alueen kaikkien kolmen lohkon yhdistettyä pistetilastoa 95 tehopisteellään. Mira Heino (51 pistettä), Janita Rietz (41), Jelena Viitanen (25) ja Silja Palander (23) ovat tilaston seuraavaksi tehokkaimmat sopalaiset.
Edellisessä kotiottelussaan SoPa joutui huhkimaan täyden viiden erän iltapuhteen, ennen kuin 3–2 voitto Oripään Urheilijoista varmistui. Tulevana tiistaina SoPa kohtaa kotikentällään, Kiiruun koulun liikuntasalissa, Kosken Kaiun, jonka somerolaiset ovat jo ehtineet rökittämään vieraspelissä puhtaasti 3–0.