SoPan A-tyttöjen tavoite täyttyi Salossa

0
SoPa/Kuut pääsi esittelemään kotiyleisölle taitojaan D-tyttöjen turnauksessa. Valmentaja Hanne Elo-Anttila ohjeistaa (vasemmalla) Enni Karjalaista ja Miira Suomea; Iida Anttila, Anni Tulokas ja Jennifer Luongo ovat jo valmiina seuraavan pallon pelaamiseen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Lentopallon A-tyttöjen valtakunnallinen sarja jatkui viime viikonloppuna kymmenellä ensimmäisen poolivaiheen turnauksella 37 joukkueen voimin eri puolilla Suomea. Someron Pallon vanhimmat junioritytöt pelasivat kolme ottelua Salossa.

Loukkaantumisten ja sairastelujen vaivaama somerolaisjoukkue lähti Salon turnaukseen realistisena tavoitteenaan yksi voitto. Se irtosi heti avausottelussa, kun Ylöjärven Ryhti kukistui suoraan kahdessa erässä pistein 25–19 ja 25–18.

– Tuo oli ihan ookoo suoritus siihen nähden, kuinka paljon joukkueen kokoamisessa oli taas vaikeuksia. Niitä tuli vielä loppua kohden lisää, kun yksi pelaaja (Siiri Puotsaari) loukkasi polvensa, SoPan A-tyttöjoukkueen päävalmentaja Janne Lehtonen totesi.

– Kyllä taas meni päivän aikana teippiä ja särkylääkettä. Onneksi oli hyvin varusteltu huoltolaukku mukana, Lehtonen hymähti.

Seuraavaksi vastaan tulleet salolaisjoukkueet tiedettiin jo ennalta äärimmäisen koviksi. Ei siis ollut suurikaan ihme, että LP Viesti kaatoi somerolaiset eräluvuin 2–0 (25–13, 25–17) ja Salon Viesti oli päätöspelissä SoPaa parempi niin ikään erin 2–0 (25–15, 25–10). LP:n pelinpyörittäjänä kunnostautui Somerolta ensimmäiset lentopallo-oppinsa ammentanut passari Iida Mikkonen.

SoPan tehokkaimmat pistenikkarit Salossa olivat ainoat mukana olleet A-juniori-ikäluokan pelaajat Aleksandra Lehtinen (22 pistettä) ja Siiri Salo (15). Muilta osin SoPa koostui B-junioreista, joilla on ikänsä puolesta edessään vielä useita pelivuosia A-tyttöjen sarjassa.

– Ei taida tämän kauden A-tytöissä olla montaa meitä nuorempaa joukkuetta, jos yhtäkään, valmentaja Lehtonen arveli.

SoPan ”Tähdille” pelkkiä voittojaSomerolla, Joensuun koulun liikuntasalissa, pelivuoron saivat D-ikäluokan tyttöjuniorit. SoPa pelaa D-tyttöjen Lounais-Suomen alueella kakkostasoa, eli tiikerisarjaa kahden joukkueen voimin.

Molemmat SoPan joukkueet, Kuut ja Tähdet pelasivat kolme ottelua kotiyleisön edessä. Tähdet jatkoi alkukauden tappiotonta putkeaan ja Kuut sai tililleen kaksi voittoa ja yhden niukan tappion.

– Molemmilla joukkueilla pelit sujuivat hyvin. Erityisesti kolmen kosketuksen peli on mennyt paljon eteenpäin. Tänään sopalaisilla oli varmat syötöt, SoPan D-tyttöjen valmentajana toimiva Hanne Elo-Anttila havaitsi.

SoPa/Tähdet teki kotiturnauksessa selvää jälkeä kaikista vastustajistaan suoraan kahdessa erässä. Akaalainen A-Volley kaatui pistein 25–16 ja 25–7, Salon Viesti/Simpukat pistein 25–11 ja 25–6 ja Viesti/Helmet pistein 25–7 ja 25–2.

Tähdet tuikkivat kokoonpanolla jossa olivat mukana Ilana Siviranta, Ruska Laaksonen, Aada Puuska ja Mi Mäkelä.

Kuut kukisti salolaisvastustajat

Kuut puolestaan himmensi loistollaan molemmat salolaisvastustajansa erin 2–0. Simpukat kaatui pistein 25-20 ja 25–13 ja Helmet pistelukemin 25–18 ja 25–17. A-Volley/Kylmistä vastaan ratkaisu siirtyi kolmanteen erään, jonka jälkeen akaalaisille kirjattiin täpärä 2–1 (11–25, 25–21, 15–11) voitto.

SoPa/Kuut turnasi kotikentällä kokoonpanolla Iida Anttila, Miira Suomi, Jennifer Luongo, Anni Tulokas ja Enni Karjalainen.

D-tyttöjen Lounaisen alueen tiikerisarjassa on mukana 41 joukkuetta, jotka on jaettu neljään alkulohkoon. SoPan molemmat joukkueet pelaavat kymmenen joukkueen muodostamassa kolmoslohkossa. Lohkossa on pelattu kaksi turnausta ja parin viikon kuluttua on vuorossa kolmas, jonka jälkeen kaikilla joukkueilla on takanaan yhdeksän ottelua käsittävä alkusarja.

SoPa/Tähdet on lohko 3:n kärjessä puhtaalla pelillä, eli kuudella voitolla (eräsuhde 12–2) ja niistä kertyneillä kahdellatoista pisteellä. SoPa/Kuut on kotiturnauksen jälkeen viidentenä (9–4) kahdeksalla pisteellä.