SoPan juniorit kahdella joukkueella jääkiekon Leijonaliigassa

0
Valmentaja Aleksi Hovilan opit menivät hyvin perille ja SoPa/Mustat otti voiton forssalaisvastustajastaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Meneillään oleva marraskuu on pelien täyttämää aikaa Someron Pallon jääkiekkojunioreiden nuorimmille joukkueille. Länsirannikon alueella alle 10-vuotiaiden Leijonaliiga-sarjaa pelaavat SoPan joukkueet ”Musta” ja ”Keltainen” pelaavat kolme useamman ottelun turnausta peräkkäisinä viikonloppuina.
Sarja käynnistyi Someron joukkueiden osalta lokakuussa Salon turnauksella ja viime sunnuntaina oli ohjelmassa kotiturnaus Someron jäähallissa. Huomenna Musta ja Keltainen jatkavat pelejään Turussa, viikon kuluttua jälleen Somerolla ja alkusarjan viimeinen turnaus pelataan viikkoa ennen joulua Paimiossa.
SoPan joukkueet ovat mukana Länsirannikon alueen 6a-lohkossa, kumppaneinaan samanlaisella kahden joukkueen edustuksella Forssan Palloseura, Salon Kiekkohait, Paimion Haka, Raision Nuorisokiekko, Tarvasjoen Urheilijat ja Turun Palloseura, sekä yhdellä joukkueella turkulainen TuTo Hockey.
Someron turnauksessa olivat kotijoukkueiden lisäksi mukana FoPS:n ja TPS:n molemmat tämän sarjan peliryhmät. Kolmen tunnin aikana pelattiin kaikkiaan kaksitoista 27 minuutin mittaista pienpeliä, joista neljä oli vierailijoiden keskinäisiä koitoksia. Jaetulla kenttäalueella oli siis käytännössä koko ajan käynnissä kaksi peliä samanaikaisesti.
SoPalla on Leijonaliigassa Aleksi Hovilan, Juha Laaksosen, Toni Mainion ja Miikka Talikan valmennuksessa yli kolmekymmentä pelaajaa, joista pääosa on poikia, mutta mukana on myös muutamia tyttöjunioreita. Ikähaitari ulottuu alle kouluikäisistä yhdeksänvuotiaisiin ja pelikokemusta joillekin on kertynyt jo usealta kaudelta, muutamille vasta kuluvan syksyn ajalta.

SoPa/Musta sai maalijyvän kohdalleen

Pelillisesti SoPan joukkueet olivat useimmissa kotiturnauksen otteluissa niin sanotusti ”ottavana osapuolena”, mutta muutamassa pelissä sekä Musta että Keltainen joukkue tarjosi TPS:n ja FoPS:n ryhmille tiukan vastuksen. SoPa/Musta ylsi jopa komeaan 11–5 voittoon FoPS/Oranssista ja SoPa/Keltainen pelasi lopputulosta myöten tasaiset ottelut (2–4, 5–7) TPS/Hantat White-yhdistelmää sekä FoPS/Oranssia vastaan.

SoPa/Mustat esiintyi kotijäällä seuraavassa kokoonpanossa: Elmeri Talikka, Eemeli Lehtonen, Juuse Laaksonen, Leevi Meriläinen, Jare Säippä, Manu Vainio, Akseli Vahtera, Roope Mainio, Veera Saari, Osmo Torkkola, Enni Mäenpää, Lotta Saari, Okko Nieminen, Valtteri Saari ja Hugo Mäenpää.

SoPa/Keltaisten riveissä nähtiin Mustat-ryhmästä Talikka, Mainio, Mäenpää ja Valtteri Saari . Keltaisten kokoonpanoon kuuluivat lisäksi: Jesper Hietala, Altti Hovila, Jimi Virolainen, Matias Viljala, Tapio Syrjälä, Eelis Mäkelä, Olavi Rauhansalo, Mihael Nesterov, Venni Heinonen, Akseli Mäkynen ja Venjamin Rahkala .

SoPan ahkerimpina maalinikkareina kotihallin turnauksessa häärivät Akseli Vahtera, Eemeli Lehtonen, Manu Vainio, Matias Viljala ja Eelis Mäkelä . Vähintään kertaalleen vastustajien maaliverkkoa heilauttivat myös Enni Mäenpää, Altti Hovila, Jimi Virolainen, Tapio Syrjälä, Mihael Nesterov, Akseli Mäkynen, Venjamin Rahkola ja Elmeri Talikka .