SoPan Topaasit vauhdissa

0
SoPa/Sudet pelasi tiikerisarjan kotiturnauksessa kolme tasaista kamppailua. Kuvassa etualalla Peppi Heinäsmäki, Vilhelmiina Raitanen ja Linnea Kaukonen ja vaihtopenkillä Elsa Halla-aho, Amanda Niskanen, Ninni Koskela sekä valmentaja Henna Romu (oik.).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Lentopallon juniorisarjoissa pelattiin E-tyttöjen otteluita sekä Lounaisen alueen mestaruussarjassa että tiikerisarjassa.
Someron Palloa AM-sarjassa, sen ykköslohkossa, edustava SoPa/Topaasit kävi pelaamassa kolmen ottelun turnauksen Perniössä. Somerolaisittain mainio kaudenaloitus sai jatkoa kahden voiton ja yhden tappion tulossaldolla.
Lohkokärjessä ilman ainuttakaan erätappiota paahtavalle raumalaiselle Lapin Narvi-Pallolle Topaasit tarjosi hyvää vastusta, mutta joutui silti taipumaan 0–2 (18–25, 18–25) tappioon.
Seuraavissa peleissä Someron tytöt saivat vastaansa Euran Raikun joukkueet Gepardit ja Leijonat. Gepardeja vastaan SoPa käänsi tiukan kamppailun voitokseen eräluvuin 2–1 (25–14, 22–25, 15–10). Raiku nousi toisen erän voittoon 17–20 tappiotilanteesta ja SoPa puolestaan käänsi kolmoserän 5–9 aloituksen jälkeen voitokseen.
Jännittäväksi muodostui myös Topaasien ja Leijonien välinen kamppailu. Kolmen erän taistelun jälkeen SoPa sai tililleen päivän toisen voittonsa eräluvuin 2–1 (25–18, 20–25, 15–6).

Viestiä vastaan kotiturnauksessa

Kauden lokakuussa Somerolla avanneessa turnauksessa SoPa/Topaasit pelasi kolme ottelua Salon Viestin joukkueita vastaan. Viesti/Superit (26–24, 25–8) ja Viesti/Liekit (25–17, 25–11) SoPa kellisti suoraan kahdessa erässä. Erityisen hieno suoritus kotijoukkueelta oli nousu Supereita vastaan 20–23 tappioasemasta erävoittoon.
Viesti/Hurrikaaneja vastaan Topaasit aloitti näytöstyyliin, mutta joutui sittemmin tunnustamaan salolaiset paremmikseen erin 1–2 (25–13, 15–25, 11–15). Kolmannen erän ja samalla koko ottelun voittoon Hurrikaanit nousi 5–9 tappiotilanteesta.
Kotiturnauksessa SoPa/Topaasit esiintyi kokoonpanolla Ilana Siviranta, Ruska Laaksonen, Iida Anttila ja Elsa Tapio . Perniössä Lydia Suonpää tuli mukaan Laaksosen tilalle.
Kuuden pelikierroksen jälkeen SoPa on kymmenen joukkueen lohkossa viidentenä, joskin tasapisteissä kahden edellään olevan joukkueen kanssa.

Tiikerisarjassa kotiturnaus

E-tyttöjen alueellisessa tiikerisarjassa SoPalla on mukana kaksi joukkuetta, jotka molemmat olivat lauantaina mukana lohko kakkosen kotiturnauksessa Kiiruun koulun liikuntasalissa.
SoPa/Karhut hävisi avausottelunsa Hämeenlinnan Lentopallokerho/Oransseille (21–25, 17–25), mutta otti sen jälkeen voitot Ypäjän Yllätyksestä (25–15, 25–17) sekä tiukemman taistelun jälkeen HLPK/Valkoisista (25–22, 22–25, 15–9).
Edellisessä turnauksessa Karhut pelasi kolme täyttä kolmen erän kamppailua, joista yhdessä se voitti ratkaisuerän ja siten koko ottelun.
SoPa/Karhut -joukkueessa ovat alkukaudella pelanneet Anna-Sofia Aho, Nella Kuisma, Iiris Majuri, Hely Hieta ja Pihla Pohjaranta.
SoPa/Sudet puolestaan urakoi kotiturnauksen kaikissa otteluissaan täydet kolme erää. Ensin tuli voitto (18–25, 25–23, 15–9) Yllätyksestä, sitten täpärät tappiot hämeenlinnalaisjoukkueille, eli HLPK/Valkoisille (20–25, 25–21, 7–15) ja Oransseille (25–23, 17–25, 5–15).
Aiemmin pelatussa turnauksessa Sudet ei vielä voittoihin yltänyt, mutta sai silloinkin tililleen yhden erävoiton. Joukkueessa ovat alkukauden aikana olleet mukana Peppi Heinäsmäki, Vilhelmiina Raitanen, Elsa Halla-aho, Amanda Niskanen, Linnea Kaukonen, Ninni Koskela ja Josefiina Raitanen .