SoVo Futsal isännöi FC Kemiä

0

Teksti Juha Laakso

Someron monitoimitalossa puhaltaa taas pohjoinen puhuri, kun FC Kemi saapuu sunnuntaina Someron Voima Futsalin liigavieraaksi. Kyseessä on näiden joukkueiden tämän kauden ensimmäinen keskinäinen yhteenotto.
Viime vuosien kestomenestyjiin Futsal-Liigassa kuulunut FC Kemi on aloittanut kuluvan kaudenkin tutun vahvasti. Sarjataulukossa joukkue on neljäntenä, mutta sillä on takanaan muita kärkijoukkueita vähemmän pelattuja otteluja. Ottelukohtaisella pistekeskiarvolla mitaten Kemi on ollut alkukauden toiseksi pisteahnein joukkue, edellään vain Akaa Futsal.
SoVo on taulukossa heti kemiläisten perässä viidentenä, mutta pelejä on takana kaksi enemmän ja niistä kerättyjä pisteitä kolme vähemmän kuin FC Kemillä.
FC Kemi aloitti liigapelit syksyllä 2015. Ensimmäiset kaudet olivat vielä tuntumanhakua, mutta kaudesta 2020–21 lähtien seura on kuulunut liigan kovimpiin menestyjiin. Viime kausilta sen plakkarissa on kolme runkosarjan voittoa ja pudotuspeleistä kaksi hopeasijaa sekä yksi pronssimitali.
Menestyksestä Meri-Lapin seuduilla saatiin toki nauttia jo ennen FC Kemin aikakautta, sillä FT Kemi-Tornio -niminen seura ylsi Futsal-Liigan alkuvuosina kolmeen Suomen mestaruuteen.
Etenkin kotiotteluissaan SoVo Futsal pystyi kemiläisten ensimmäisillä liigakausilla laittamaan pohjoisen joukkueen ahtaalle, ottamaan keskinäisistä kamppailuista jopa useita voittoja. Somerolla FC Kemi on vieraillut kahdeksan kertaa ja voittanut vasta kaksi viimeisintä kohtaamista.
FC Kemi saapuu pyhäpeliin kolmen kierroksen voittoputkessa, eivätkä tuoreimmat kierrokset ole somerolaisjoukkueeltakaan huonosti sujuneet. Neljästä viimeisimmästä ottelustaan SoVo on voittanut kolme, viimeksi jännittävien vaiheiden ja voittomaalikilpailun jälkeen Valkeakosken Mad Maxin.
Peliparketilla kirmailee sunnuntaina paljon vierasperäisiä nimiä selkämyksessään kantavia pelaajia, niin koti- kuin vierasjoukkueenkin riveissä. FC Kemin alkukauden parhaat pistemiehet ovat olleet Borite Soufiane (6+7=13) ja Anass Nasser (8+2=10); SoVon tehokkaimpina ovat puolestaan häärineet Mergim Bushi (8+4=12) ja Muslim Markhiyev (4+8=12).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän