Sulo Vilénin Halpahalli avaa torstaina

0
Vileeni virittelee eksoottista, postitettavaa löylykauhaa pakettiin työkaluosastolla. Torstaina se menee myyntiin. Härkähovia ei sittenkään purettu.

– Täällä on antiikkitavaraa, desing-lasia, huonekalua, mattoa, rakennustarviketta, taloustavaraa, työkalua, – juurikin kaikkea – eli ”kiertotalouskauppaa”. Myyn pois erilaisia tuote- ja tukkueriä, Sulo Vilénin alter egolla joulupukin lailla häärivä ” Vileeni ” kertoo.
– Lisää tulee ja halvalla saa, Vileeni lupaa.
Avajaiset ”tavarapaljoudessa” ovat ensi torstaina. Aukioloajat painottuvat loppuviikkoon.
– Kun halvalla sain huoltoaseman, niin halvalla saa tavaratkin!
– Meiltä saa pissapojan nestettä ja Fairya, joka lasille ja kaikennäköistä tavaraa. On työvaate- ja tekstiilieriä, takkeja, t-paitoja, lakkeja, kuin myös saunapuolen kamaa, jatkaa innokas myyntitykki Vileeni.
Kaikki mitä isossa 630-neliöisessä myymälässä notkuu, on yhtä kuin jokaiselle jotakin.
– Idea on, että kannattaa käydä lähes joka päivä. Tämä ei ole loppuunmyynti, vaan alkuunmyynti, johon aina vaan tulee lisää tavaraa. Siinä kun muut jakaa ilmaiseksi ämpäreitä, niin me ostetaan niitä. Puhdas, ehjä ämpäri – siitä saa kaksi euroa ostorahaa. Se on kiertotalousteemaa, Vileeni jatkaa myyntipuheitaan.
Kahvi on ilmainen, vain muki maksaa.
– Alta eurosta kymppiin. Voi valkata, minkä hintaisesta mukista haluaa kahvinsa juoda. Sen saa sitten viedä mukanaan, tiskaamaan ei tarvitse jäädä, Vileeni tuumii.
Hän kertoo yhden ”eräkauppiaan” jo lähestyneen, saisiko jatkaa tiloissa. Olla out-letin jatkaja.
– Nyt kun valitettavasti on matalapaine ja konkursseja paljon, niin erilaisia pesistä peräisin olevia tuote-eriä tulee tosi paljon markkinoille. Saattaa ollakin, että myyn sijainnillisesti hyvän kauppapaikan liiketoiminnan jollekin muulle. Vuokrauskin on mahdollista.
Tyhjäksi liikepaikka ei jää. Hyvä niin, sillä turhan pitkään ”huopatossutehtailua” jatkui. Paikka on tehty myymäläksi. Keskeltä tullaan sisään ja avaraa, korkeaa tilaa jatkuu kummankin puolen.
– On Kahden Euron Maailmaa ja löytyy myös nettiosoite sulovilen.com. Tämä erottuu ’kakkosen kaupasta’, koska täällä on myös vanhan tavaran eriä.
– On uutta ja vanhaa, jotka ei ole olleet vähittäismyynnissä – siinä ero. Täältä ei tulla vain ostamaan vessapaperia, vaan tämä on elämys, joka pitää kokea. Esimerkiksi sunnuntaisin on tasatuntihuutokauppaa.
Aito Sulo Vilén oli Tankki täyteen -sarjassa, joka oli 1980-luvun katsotuimpia suomalaisia komediasarjoja.