Tyly vieras

0
Tiia Harhala (23) vastasi SoVon naisjoukkueen ensimmäisestä maalista tämän kauden kotiotteluissa. Kuvan muut sovolaiset ovat Amanda Virtanen (vas.), Siiri Julkunen ja Sara Heikkilä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima pääsi hiljattain käynnistyneellä naisten Futsal-Kakkosen pelikaudella ensimmäistä kertaa kotikentälleen, kun se emännöi lauantai-iltana monitoimitalossa FC Raumaa.
Molemmat joukkueet olivat selviytyneet sarja-avauksesta voittajina, mutta kahden kierroksen jälkeen tästä kaksikosta puhtaalla pelillä jatkaa enää raumalaisjoukkue. Se haki sarjapisteet Somerolta murskalukemin 2–12 (1–6).
FC Rauma siirtyi 1–0 johtoon heti ensimmäisessä vaihdossa ja vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen ”Monarin” tulostaulu kertoi jo vieraiden 4–0 johtoasemasta.
Kuudennellatoista minuutilla kotijoukkuekin pääsi vihdoin maalin makuun, kiitos Tiia Harhalan hallitun viimeistelyn. Heti toisen jakson alussa Eerika Haalijoki täräytti komealla laukauksella kotijoukkueelle 2–6 kavennuksen. Syötön Haalijoen osumaan tarjoili Pihla Koivu.
Tuossa vaiheessa näytti hetken siltä, että piristynyt SoVo voisi päästä numerollisestikin vielä peliin mukaan. Ennen kakkosjakson puoltaväliä raumalaiset kuitenkin iskivät kolme maalia nopeaan tahtiin ja voittotaistelun osalta peli alkoi olla niin sanotusti taputeltu.
FC Rauma oli sen verran hallitsevampi ja osaavampi osapuoli, ettei lopputulos jättänyt juurikaan selityksille sijaa. Osan maaleistaan vieraat saivat toki hieman helponnäköisesti ja maaliero kasvoi pelitapahtumiin nähden ehkä vähän turhankin suureksi.
SoVo jatkaa naisten Länsi-Suomen alueen Kakkosen, sen yhdistetyn A/B-lohkon pelejään tulevana lauantaina Pirkkalassa ja jo seuraavana keskiviikkona ohjelmassa on kotiottelu tamperelaista Peli-Pojat -70:ää vastaan.

SoVo pelasi kauden kotiavauksensa seuraavalla kokoonpanolla: Tuija Sundberg (mv), Amanda Virtanen, Maria Frankberg, Eerika Haalijoki, Moona Lehikoinen, Mira Rajala, Siiri Julkunen, Pihla Koivu, Tiia Harhala, Katja Savolainen ja Sara Heikkilä.