Katuruokatapahtuma Street Food Siesta vieraili paikkakunnalla tiistaina ja keskiviikkona tarjoten monipuolisia makuja sekä maailmalta että koti-Suomesta. Helteinen sää houkutti nautiskelemaan virvokkeita ja ruokaa katosten alle.
Tarjolla oli muun muassa burgereita, itämaisia ruoka-annoksia, kuivalihaa, pehmiksiä, lettuja, vohveleita, hot dogeja, tacoja ja sushia.
Ihan uutena tuttavuutena tarjolla oli japanilaista pitsaa.
– Lanseerasimme tämän pitkän suunnittelun ja valmistelun jälkeen viime viikonloppuna, kertoo myynnin lomasta taiteilijanimellä esiintyvä Teho Majamäki.
Japanilainen pitsa okonomiyaki tulee sanoista okonomi, joka tarkoittaa suomeksi omaa mieltymystä ja yaki, joka tarkoittaa grilliä. Japanissa okonomiyakin täytteeksi saatetaan laittaa pitsan tavoin sitä mitä kaapista löytyy.
Okonomiyakin pohja valmistetaan paistetuista keräkaalisuikaleista sekä taikinasta, joka sisältää kananmunaa, vehnäjauhoa ja dashi-lientä, joka valmistetaan merilevä- ja tonnikalauutteesta.
Täytevaihtoehtoina Somerolla oli tarjolla katkarapu, saksanhirvi, cheddar tai mochi, joka on japanilainen makeansuolainen riisiherkku.
Paiston jälkeen annoksen päälle viimeisteltiin japanilaista majoneesia, makeaa kalakastiketta, kevätsipulia, inkiväärisuikaleita, paahdettuja merilevähiutaleita sekä savustettuja tonnikalalastuja.
– Innokkaita ostajia on ollut, jopa sellaisia, jotka ovat Japanissa käyneet ja tietävät tämän ruuan. Tämä on perinteinen japanilainen katuruoka, valottaa Majamäki.

Karoliina Tella oli maistanut okonomiyakia edellisenä päivänä ensimmäistä kertaa. Hänen ystävänsä Riitta Teikari oli valmistanut sitä heille.
– Löysin tämän ruuan yhdestä ruotsalaisesta puutarhaohjelmasta, jossa tehdään puutarhatöitä ja laitetaan ruokaa. Tämä on hirveän hyvä kesäruoka, kertoo Teikari.
– Sinun tekemässä pohjassa oli enemmän kasviksia, vertaili okonomiykia torilla maisteleva Tella.
Tella oli tullut Espoosta vierailemaan Teikarin mökille. Naiset olivat käyneet tekemässä alelöytöjä paikallisessa vaateliikkeessä ja suunnanneet sitten katuruokatapahtumaan.

Espoolainen Marke Harjula mökkeilee Pitkäjärvellä. Hän oli kiertelemässä ruokakojuja Minna Talluksen kanssa.
– Tällä hetkellä tekee mieli jotakin kevyempää, ei makkaraa eikä ranskanperunoita, toteavat naiset.
– Haluan syödä jotain sellaista mitä ei tule itse tehtyä, sanoo Tallus, joka on vieraillut pääkaupunkiseudulla kyseisessä tapahtumassa aiemminkin.
Harjula kertoo erään suomalaisen kauppiaan tarjonneen nopealla aikataululla ilmestyneille japanilaisille turisteille maistiaisiksi pitsaa, jonka täytteeksi tuli leipäjuustoa ja lakkahilloa.
– Ajattelin kokeilla sitä itsekin, kertoo Harjula, joka oli Street Food Siestassa Somerolla toista kertaa.
Naiset pitivät tapahtumaa oikein hyvänä. Harjula päätyi ostamaan kevätkääryleitä ja nuudeleita. Tallus tilasi puolestaan sitruunakanaa.