
Yrittäjä Shamsaddin Ahmad hyppää Roppilan Krouvin yrittäjäksi. Hän avaa huomenna lauantaina ruokaravintolan, jossa on tarjolla muun muassa salaatteja, pizzoja, hampurilaisia ja kebab-annoksia.
Vuonna 2004 Suomeen muuttanut Ahmad on aiemmin ollut kokkina Naantalissa. Jo jonkin aikaa tällä Turussa asuvalla miehellä on ollut haaveissa laittaa pystyyn oma yritys.
Ahmadia ennen Roppilaa veti Riad Bentaika, joka oli ravintolan puikoissa kuluvan vuoden helmikuusta kesäkuukausille. Hän sanoo ostaneensa Roppilan Krouvin talon itselleen ja asuu nykyään Somerolla.
Ahmad on innoissaan, kun saa avata ensimmäisen oman yrityksensä. Se on ollut hänen haaveensa pitkään.
– Kun saan maksupäätteen, niin voin avata Roppilan Krouvin. Kyllä se viikonlopuksi tulee. Lauantaina viimeistään avaamme, lupaa Shamsaddin Ahmad.
Hän on kaavaillut aloittavansa salaateilla, pizzalla, kebabilla ja hampurilaisilla.
– Pizzavaihtoehtoja on 30, kebab-annoksiakin monenlaisia, kasvis-kebabiakin. Saa pyytää muutakin, mitä listalla on. Katsotaan, mitä kulloinkin on mahdollista tehdä, sanoo Ahmad, jonka yrityksen toiminimi on Zaxo.
Myöhemmin on tarkoitus ryhtyä tarjoamaan myös lounasta ja buffet-pöydän antimia.
– Meiltä voi noutaa ruokaa. Kotiinkin kuljetamme taajama-alueella.
Ahmad on kaavaillut pitävänsä ravintolaa auki arkisin iltayhdeksään ja lauantaina iltakymmeneen.
Turussa asuva Ahmad on työskennellyt kokkina viimeiset yhdeksän vuotta naantalilaisessa ruokapaikassa. Työpaikkoja on ollut muuallakin Suomessa.
– Olen alunperin Irakista kotoisin.
Pelko ajoi pois kotimaasta.
– Siellä oli aivan liian vaarallista. Oli pakko lähteä pois. Asuimme 22 vuotta Iranissa.
Sieltä hän muutti Suomeen 2004. Ahmad on kokenut Suomen turvalliseksi paikaksi elää ja tehdä työtä.
Shamsaddin Ahmadin valtakunta on keittiö. Siellä hän aikoo viihtyä Roppilassakin.
– Mutta yrittäjänä on tehtävä kaikkea. Ergin (Bulut) on luvannut auttaa. Lisäksi kaksi työntekijää on tulossa minulle töihin. Yrityksen entinen pitäjä Riad (Bentaika) kertoi, ettei saanut työntekijöitä tänne. Yksin tämä olisi vaikeaa ja raskasta. Minulla on tukea ja auttajia.
Aiemmin Roppilaa pyöritti Riad Bentaika. Hän aloitti kuluvan vuoden helmikuussa yrityksen ruorissa. Hän lopetti yrityksen henkilökuntapulan vuoksi.
Pääkaupunkiseudulta palkkaamansa työntekijät kokivat, ettei heillä ole Somerolla mielekästä tekemistä vapaa-aikana. Bentaika sanoo, että muuten homma sujui hyvin, mutta työntekijäpulan vuoksi ei halunnut jatkaa yksin ravintolanpitäjänä.
Bentaikaa on muuttanut Somerolle asumaan. Hän kertoo ostaneensa Roppilan Krouvin rakennuksen itselleen.