Maistan jäätelökesän – Somero-lehden toimittaja kiersi jäätelökioskit

0
Ella Niemisen taidonnäyte.

Teksti ja kuvat: Elina Juntunen

Aurinkoisena päivänä jäätelö tekee kauppansa. On tötteröä, sorbettia, jätskiannoksia, pullakahvijäätelöä, kastikkeita, strösseleitä, pehmistä ja gluteenitonta vohvelia.

Kiertely jäätelökioskeilla osoitti, miten monipuolista tarjontaa Someron kaupungista löytyy jäätelöidenkin saralta.

Ella Nieminen nauttii asiakaspalvelusta Pikku-pingviinin jäätelöpysäkillä.

Pikku-pingviinin jäätelöpysäkillä palveleva Ella Nieminen on jo kolmatta kesää töissä samaisessa paikassa.

– Tämän kesän uutuusjäätelömaut domino ja kanelipulla ovat olleet suosittuja. Päärynäjätski on vakiosuosikki, hän kertoo.

Omaksi lempiherkukseen hän mainitsee mangopassionsorbetin.

Nieminen nauttii asiakaspalvelusta, myös pehmytjäätelön teko on hänelle mieluisaa.

– Pehmiksen tulee olla kaunis ja suora, hän sanoo ja pyöräyttää komean mallikappaleen.

Sari Majuri nauttii kesän ensimmäistä tötteröpalloa.

Yrittäjä Sari Majuri nautiskelee kesän ensimmäisestä tötteröpallosta, kaurajäätelöstä appelsiinimantelikrokanteilla.

Maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota noudattava Majuri saa olla tarkkana jätskiostoksilla.

– Tämä herkku on täysin maidoton ja vehnätön, hän iloitsee tötterö kädessään.

Majuri nauttii useimmiten sorbetteja jäätelön asemesta.

– Suhteeni jäätelöön on kesäsuhde, jätski maistuu vain lämpimällä kesäilmalla, hän kertoo ja tunnustautuu olevansa lämmöstä nauttiva kesäihminen.

Yrittäjä pyrkii pitämään kesällä myös lomaa, vaikka edes osan viikosta.

Edessä on myös muutoksia työkuvioissa.

– Aloitan heinäkuussa työt Varhan palveluksessa. Työskentelen osa-aikaisena fysioterapeuttina Someron terveysaseman vuodeosastolla, hän paljastaa.

Majurin kesään kuuluvat myös pyöräily ja perheen kanssa touhuaminen.

– Ainakin lähirantoja kierrellään, kunhan säät vaan suosivat.

Järvenkylän maatilan myyntipisteeltä löytyy Jymy-jäätelöitä. Ensimmäistä kesää kioskilla töissä oleva Jasmin Taivassalo kertoo mansikkavaniljajäätelöä menneen eniten. Myös vadelmavalkosuklaa on ollut herkuttelijoiden mieleen.

– Oma suosikkini on kinuskicrumble aitoon vohveliin tehtynä, hän mainitsee.

Kioskin edessä olevissa hurmaavissa piskuisissa pöytäryhmissä kelpaa nauttia jäätelökesästä.

Badding-kioskilla on tarjolla artesaanijäätelöä.

Badding-kioskilla on ollut vilkas kesä. Aarni Rupponen on yksi kioskin kesätyöntekijöistä.

Tarjolla on Karinaisista tulevaa Isontuvan artesaanijäätelöä, jota myydään pienissä lusikallisissa purkeissa.

– Suosituimmat maut ovat aitovanilja ja kinuskisuolapähkinä, Rupponen kertoo.

Hän itse on mieltynyt aitolakuun, jossa todella maistuu lakritsi.

Sarlotta Sirro pyöräyttelee jätskipalloja Bönden pihamaalla.

Ingmanin kioskilla Bönden pihamaalla jäätelöä myy Sarlotta Sirro .

– Rommirusina sekä vanhanajan mansikka ovat olleet suosituimpia makuja, hän sanoo.

Sirron lempijätski on perinteinen maultaan.

– Vanhanajan vanilja on todella hyvä.