Päätoimittajan piapovinkit

0
Kuva: TS/Natalia Kopkina

Itselleni maistuu piapo. Jauhojen suhteen olen tarkka, vääränlaiset jäävät syömättä. Traktorimuseota pitävien Mäkilän veljesten viljelemästä mustasta kaurasta tehty jauho oli todella hyvää. Nyt kun sitä ei enää saa, ostan naapurikaupungissa Salossa tuotettuja jauhoja.
Nuorena sekoitin jauhot kefiiriin, nyt käytän rasvatonta piimää. Sekoitan jauhoista ja piimästä aika tanakan massan, jonka makeutan. Hyvin mielelläni lisään siihen myös mustikoita. Sitten kaadan päälle piimää ikään kuin kastikkeeksi.
Tämä on suosittu iltapala, jos illalla on vielä nälkä.
Vielä useammin teen piapojauhoista smoothien. Se lähtee töihin lounasevääksi tai toimii hellepäivän aamupalana kahvin kanssa.
Plenderiin menee 5 desiä piimää ja kaksi todella kukkurallista ruokalusikallista piapojauhoja sekä 200 grammaa mustikoita tai puolukoita. Makeaa pitää olla, eli sokeria, hunajaa tai makeutusainetta mukaan.
Tästä satsista riittää kahdellekin, ja kyllä puolet aina kaupaksi meneekin, sillä myös mieheni tykkää tästä, vaikka ei muuten piapoa syökään.

 

Sari Merilä
päätoimittaja