Mocktail syntyy laadukkaista raaka-aineista- katso reseptejä

0

Laadukkaan mocktailin perusta ovat tuoreet raaka-aineet, sillä alkoholin puuttuminen ei anna juomassa anteeksi makuvirheitä.
Tuoreet marjat, hedelmät, yrtit ja vihannekset ovat omiaan hyviin mocktaileihin.
Jos halutaan saada aidon cocktailin puraisevaa terävyyttä, kannattaa käyttää apuna tisleitä.
Alkoholiton tisle on tislaamalla valmistettu juoma, jota käytetään drinkeissä viinan tavoin tuomassa makumaailmaan syvyyttä.
– Uskomme, että alkoholittomien tisleiden suosio tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina vielä reippaasti, kertoo Hartwallin tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri.

Mocktail-reseptejä:

Suolakaramelli- siideri

1 omena
2 dl ginger alea tai
omenamehua
2 rkl kylmää
karamellisiirappia
¼ tl sormisuolaa
5 dl kylmää,
kuivaa omenasiideriä

Pese ja kuutioi tai lohko omena. Laita ne pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat boolin.
Viilennä kaikki raaka-aineet jääkaappikylmiksi.
Sekoita ginger ale, siirappi ja suola keskenään.
Laita laseihin tai boolimaljaan jäitä ja kylmiä omenapaloja. Kaada ginger ale-seos päälle.
Viimeistele siiderillä. Sekoita varovasti. Maista seosta. Jos haluat makeampaa, lisää enemmän siirappia.
Vinkki: Valmista jääpalat booliin omenamehusta.

Resepti: Alko

Mustikkatonic

12 cl tonic-vettä
koristeeksi sitruunasiivuja sekä mustikoita
4 cl mustikkasiirappia (eli 2 dl pakastemustikoita, 2 dl sokeria, 1 sitruunan mehu, 1 sitruunan kuoret raastettuna, 1 cm palat tuoretta inkivääriä. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi neste kulhoon.)

Täytä lasi jäillä.
Lisää siirappi ja tonic-vesi.
Sekoita, koristele ja nauti.

Resepti: Alko

Cosmopolitan

1 osa karpalomehua
1 osa appelsiinimehua
1 osa sitruunalimua tai sitruunan makuista kivennäisvettä
puolikkaan sitruunan mehu
koristeeksi limeä

Täytä ravistin jäillä, lisää ainesosat samassa suhteessa, ravista kunnes ainekset viilentyvät ja sekoittuvat keskenään, ja siivilöi juoma lasiin. Alkoholittomaan drinkkiin saa juhlallisuutta, kun sen tarjoilee cocktail-lasista.

Resepti: Hartwall

Mojito

1 lime lohkoina
kourallinen minttua
2 tl tummaa sokeria tai
tavallista sokeria
jäätä
sitruunalimua tai sitruunan makuista kivennäisvettä

Laita lasin pohjalle 2–3 limelohkoa, sokeri ja mintunlehdet. Murskaa limet kunnolla, täytä lasi jääpaloilla tai jäämurskalla, ja pidennä soodalla tai sitruunalimsalla.
Alkoholitonta mojitoa valmistaessa tärkeintä on murskata limet, sokeri ja minttu huolellisesti lasin pohjalle, jotta niiden maut pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Resepti: Hartwal

 Inkivääri-highball mocktail

1 annos
2 rkl Seedlip Spice -tislettä
1 rkl limen mehua
½ rkl hunajaa
2 dl Ginger Alea
jääpaloja
limelohkoja

Mittaa Seedlip, limen mehu ja hunaja lasiin. Sekoita huolellisesti, jotta hunaja liukenee eikä jää kerrokseksi lasin pohjalle. Lisää Ginger Ale. Täytä lasi jäillä ja viimeistele inkivääridrinkki limelohkoilla.

Resepti: Hartwall

G&T

Katajanmarjasiirappia:
(1 dl vettä, 1 dl sokeria, noin 15 kuivattua katajanmarjaa)
1 dl vastapuristettua
greippimehua
1 plo (0,3 l) Tonic Wateria
2 tuoretta rakuunan oksaa
jäitä

Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi, kunnes sokeri on sulanut ja siirappi on kirkasta.
Lisää katajanmarjat, anna seoksen kiehua muutama minuutti ja jäähdytä.
Annostele lasin pohjalle 1 rkl katajanmarjasiirappia ja lisää ½ dl greippimehua. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa siirappia.
Lisää jäät ja täytä lasi tonicilla. Sekoita. Koristele alkoholiton GT rakuunanoksalla ja nauti.

Resepti Harteall